Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a venit cu explicații lămuritoare și complete referitoare la testele pentru COVID-19 despre care, în ultimele zile s-a vehiculat că nu le-ar fi donat Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, ci doar și-ar fi asumat donația, un privat fiind cel care le-ar fi achitat.

Explicaţiile vin după ce în cursul dimineții a postat deja chitanţe despre care susţine că dovedesc că a cumpărat acele teste.

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar

“Toți banii sunt privați, nu s-a cheltuit niciun ban public. Am toate documentele: facturi, chitanțe, declarații de import/export, contract de donație, proces verbal de predare-primire, certificat de conformitate, manual de instrucțiuni. Am ajutat oameni care erau la greu, oameni ne-au ajutat când ne-a fost greu. Nu am furat nimic, nici eu și nici cei care au participat la această donație, nu am deturnat nimic, nu mi-am însușit nimic!”, a precizat primarul municipiului Constanța.

Principalele declarații ale edilului șef al Constanței:

• În anul 2017 am primit o invitație la un Forum de Cooperare în Republica Populară Chineză, un forum ce viza deschiderea Drumului Mătăsii.
•L-am delegat pe dl viceprimar Dumitru Babu să mă reprezinte, care a plecat însoțit de un alt reprezentant al Primăriei din cadrul Compartimentului pentru Relații Internaționale. Acolo, s-a întâlnit cu dl Dragoș Vasile, în calitatea acestuia de vice-președinte al Camerei de Comerț și Industrie România-China. Au avut o serie de întâlniri oficiale, inclusiv cu omologul dlui Dragoș Vasile din China, iar mai departe lucrurile au evoluat într-o relație de colaborare și amiciție.
• Ulterior, am avut mai multe vizite din China la Constanța iar această relație instituțională cu Camera de Comerț și Industrie România-China a condus la momentul februarie 2020. Atunci când China se confrunta deja cu criza COVID-19, în luna februarie a acestui an, iar la noi situația nu era încă gravă, Dragoș Vasile și Dumitru Babu au donat către partenerul din China măști și combinezoane.
• Ulterior, această criză s-a extins și în România iar partenerul din China, drept mulțumire pentru mâna de ajutor întinsă, a întors gestul prin 5 aparate și 5000 de teste rapide.
• Mi-am asumat împreună cu dl Costin Răsăuțeanu cheltuielile legate de transportul aerian. Am aici facturile pe numele noastre, împreună cu chitanțele prin care am achitat suma de 1864 de dolari.
• Toate materialele au fost aduse în cortul din fața Primăriei, special amenajat, a urmat contractul de donație, procesul verbal de predare-primire, împreună cu toate documentele care atestă calitatea și conformitatea produselor iar pe 2 aprilie au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.
• Le mulțumesc constănțenilor, pentru că am avut o perioadă dificilă și doar printr-un efort comun am reușit să avem acum, când ne apropiem de finalul stării de urgență, un rezultat mulțumitor pentru orașul nostru.”

Sursă video: Facebook Decebal Făgădău

Citește și: