Cannabis
Cannabis
Trei persoane din Brașov au fost arestate preventiv pentru trafic de droguri, după ce una dintre ele a fost prinsă în flagrant, cu cocaină de 18.000 de euro. La cele 10 percheziții care au urmat, anchetatorii au găsit, printre altele, aproximativ 10 kilograme de cannabis, 100 de grame de cocaină și sume mari în valută. Suspecții ar fi înființat și o cultură de cannabis, în județul Constanța.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.– Serviciul Teritorial Brașov, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – mai 2023, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc și mare risc, în mod repetat, (heroină, 3 – CMC, respectiv aproximativ 100 de grame de cocaină, în schimbul a 30.000 de lei).

De asemenea, bănuiții ar fi înființat și întreținut, în vederea comercializării, o cultură de cannabis, indoor, într-o localitate din județul Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astfel, la data de 7 mai a.c., una dintre persoanele bănuite a fost prinsă în flagrant delict în timp ce deținea, în vederea comercializării, aproximativ 300 de grame cocaină, pentru 18.000 de euro.

Ulterior, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare, în județul Constanța, la imobilele folosite de către bănuiți, fiind descoperite și ridicate aproximativ 10 kilograme de cannabis, 100 de grame de cocaină, 34.450 de euro și 3.620 de lire sterline, multiple instalații specifice înființării și întreținerii culturii de cannabis și aparate de vidat.

La data de 7 mai a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea, pentru 24 ore, a celor 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de 8 mai a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a celor trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.