Vlad Pascu rămâne în arest: pledoaria lui nu i-a impresionat pe magistrați. Tânărul ceruse să stea în arest la domiciliu
Știrile zilei
Vlad Pascu rămâne după gratii: judecătorul Claudia Berevoescu i-a respins, în urmă cu puțin timp, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv în arest la domiciliu. Vlad Pascu a spus, în sala de judecată, că dorește ca, înainte să fie încarcerat, definitiv, pentru a-și ispăși pedeapsa, ar vrea să își mai strângă în brațe familia, cu care nu a mai avut contact direct de un an de zile.
Iată ce a decis magistratul Claudia Berevoescu:
„Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Matei Vlad Pascu, cetăţenia română, studii 12 clase, necăsătorit, fără loc de muncă, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
Obligă inculpatul Matei Vlad Pascu la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat și pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei”.
Astăzi, după pledoariile avocaților săi, dar și după ce procurorul a cerut menținerea arestului preventiv, Vlad Pascu și-a susținut singur cauza, în fața judecătorului de la Mangalia.
Tânărul a spus că este conștient că va petrece următorii ani în închisoare și că, tocmai de aceea, pentru următoarele câteva luni ar vrea să stea cu familia sa, cu care nu a mai avut contact direct, ci numai prin fereastra arestului.
Vlad Pascu a mai spus că în închisoare nu a beneficiat de îngrijiri medicale de specialitate, de la cele stomatologice și până la cele psihiatrice. Pascu spune că are atacuri de panică și că „s-a pierdut, psihic, printre gânduri”.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: