Vlad Pascu, termen nou la Judecătoria Mangalia. Dosarul tragediei de la 2 Mai, departe de soluția definitivă
Știrile zilei
Vlad Pascu, acuzat de producerea accidentului rutier de la 2 Mai, eveniment soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, este așteptat vineri, 18 octombrie 2024, la Judecătoria Mangalia, unde este programat al 13-lea termen de judecată în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante și părăsirea locului accidentului.
Termenul de azi a fost stabilit pentru efectuarea expertizelor medico- legale a persoanelor vătămate Ionescu Cristina-Ileana şi Coniac Vlad-Alexandru şi depunerea la dosar a acestora.
Potrivit datelor noastre, la dosarul cauzei a ajuns expertiza medico- legală doar a unui tânâr din cei doi mai sus precizați.
Cerere de punere în libertate, respinsă
La termenul trecut, Judecătoria Mangalia a respins cererea lui Vlad Pascu de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la instanța superioară, respectiv la Tribunalul Constanța.
Dacă va fi lăsat acasă, Vlad Pascu va încerca să-și revină „puțin psihic“.
În fața instanței din Mangala, Pascu a susținut, printre altele, că, în cazul său, arestul preventiv se transformă în pedeapsă și că dacă va fi lăsat acasă va încerca să-și revină „puțin psihic“.
„Cred ca vis a vis de accident și de victime, știți pozitia mea de regret și nu aș vrea să încep din nou cu toată povestea cu accidentul. Vreau să trec la subiectul arestului la domiciliu. Poate dura până la cinci ani în mod legal arestul preventiv. Sunt conștient că sunt fapte concrete ucidere din culpă, părăsire locului accidentului, rămâne temeiul nu se va schimba. Dar nu vad cum prin acest lucru să transformăm arestul preventiv în executarea pedepsei. Aproape 14 luni de arest preventiv.
Mă uit la colegii mei din penitenciar care au plecat acasă în arest la domiciliu. E o perioadă care e rezonabilă și se transformă pentru mine într-o pedeapsă deoarece arestul preventiv e ca un regim închis. Pedeapsa mai mică de 13 ani, undeva unde mă încadrez eu. Vreau să ies la muncă să beneficiez de drepturile din penitenciar.
Arestul la domiciliu, până la urmă, o să stau între pereții de beton la mine acasă. Voi încerca sa-mi revin puțin psihic pentru că și pe mine m-a afectat, nu mi-am dorit, nu m-am aștepat să se intâmple așa ceva. Să mă pregătesc pentru ce urmează în penitenciar, să-mi fac un plan pentru ce urmează. Recunosc că am avut acest viciu, drogurile“, a mai spus Vlad Pascu.
Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat de Claudia Berevoescu, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
MINUTĂ Vlad Pascu pierde procesul de la Medgidia. Iată decizia magistraților