Oprire căldură Constanța
Oprire căldură Constanța
Consilierii locali constănțeni, convocați în ședința ordinară a lunii mai, vor supune dezbaterii și aprobării proiectul de hotărâre privind aprobarea prețului local al energiei termice furnizată de către societatea Termoficare Constanța SRL în municipiul Constanța pentru perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

O problemă stringentă pentru constănțeni, aceea a cuantumului unei gigacalorii în sezonul rece este dezbătură de consilierii locali constănțeni care, în ședința de vineri, 26 mai 2023, vor supune dezbaterii un proiect de hotărâre în acest sens.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, prețul local al energiei termice livrat consumatorilor casnici în municipiul Constanța va fi de 1.448,55 lei MWh, echivalentul a 1.684,67 lei/gigacalorie.

Reamintim că începând cu data de 1 mai 2023, prețul unei gigacalorii este de 1.641,70 lei/MWh – echivalentul a 1.909,29 lei/GCal, în care este inclus și TVA-ul de 19%.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În final, după aplicarea subvenției suportate de autoritatea locală – în cuantum de 1.459,29 lei, constănțenii plătesc doar 450 de lei pentru fiecare gigacalorie consumată.

Prețul gigacaloriei și cuantumul subvenției este valabil până la sfârșitul anului 2023.

Momentan, autoritatea locală supune aprobării doar cuantumul unei gigacalorii, fără cel al subvenției, care este de fapt partea cea mai importantă pentru constănțeni.

În cele ce urmează puteți consulta proiectul de hotărâre:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.