Sătulă de criticile și comentariile cetățenilor municipiului Constanța dar și ale personajelor care apar ca ”ciumpercile”, city managerul municipiului Constanța, Felicia Ovanesian, face câteva precizări referitoare la stadiul derulării proiectelor importante pentru comunitate. Într-o postare făcută pe contul său de socializare, Ovanesian vorbește atât despre proiectele la care se lucrează în această perioadă cât și despre ”corupție, achiziții cu dedicație”. 

Referitor la proiectele aflate în derulare, Felicia Ovanesian anunță un nou parc în zona Inel II, refacerea parcurilor din zona Tomis Nord-Henri Coandă dar și investiții pentru îmbunătățirea mediului urban în zona Delfinariu- Faleza Nord. Și ”pârloaga de 18.000 mp de vis a vis de Dorally” va fi transformată într-un parc adevărat prin intermediul unui concurs de soluții. De asemenea, locația pentru cel mai mare parc al Constanței a fost stabilită iar pentru elaborarea studiului de fezabilitate aferent parcării supraetajate de la Casa de Cultură există un ofertant.

Redăm în continuare mesajul integral al city managerului municipiului Constanța:
”Am evitat postările cu subiectul pe care îl voi expune din convingerea că ar trebui să vorbesc despre el atunci când există rezultate concrete.
Constat însă că apar ca ”ciumpercile” personaje care au curajul de a se prezenta drept genii ce stau în spatele unor proiecte cu care nu au nicio legătură, pentru care nu au consumat niciun moment din viață și care, în realitate, sunt rodul exclusiv al muncii funcționarilor din cadrul primăriei.
Pe rând:
1. suntem în curs de semnare a contractului pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Inel II”. Proiectul include un parc nou.
2. suntem în curs de semnare a contractului pentru elaborarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nou-Henri Coandă”. Proiectul presupune ȘI refacerea parcurilor.
3. este în curs de atribuire serviciul de elaborare documentație tehnico-economica pentru obiectivul de învestiții ”Îmbunătățirea mediului urban în zona Delfinariu- Faleza Nord”.
4. suntem în curs de achiziție a serviciul de elaborare a documentație tehnico-economice aferente obiectivului de investiții ”Perdea Verde”.
5. vineri am decis lansarea unui concurs de soluții pentru transformarea pârloagei de 18.000 mp de vis a vis de Dorally în parc. Acum avem în zonă doar câteva grătare. Dorim ca parte integrantă din proiect să fie noua pasarelă din Poarta 6, pasarelă care ar asigura sau facilita accesul cetățenilor în parc.
Sunt proceduri inițiate de luni de zile, tergiversate de caracterul cronofag al procedurilor de achiziție publice, de contestații sau de ezitările specialiștilor de a participa la ele. Știți, Constanța, corupție, achiziții cu dedicație etc.
Momentul la care fiecare proiect a fost inițiat îl aflați accesând SICAP.
Rămâne valabilă promisiunea referitoare la noul parc al Constanței, cel mai mare, cred că am reușit să identificăm locația.
Tindem la a realiza proiectele cu fonduri nerambursabile, dar nu excludem nicio altă formă de finanțare.
Ca să nu uit, avem un ofertant și pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru parcarea supraetajată de la Casa de Cultură, vă ținem la curent.
Ca o concluzie, proiectele sunt inițiate de luni de zile, sunt rezultatul muncii echipei din primărie și nu al descinderii, tardive, în teren a unui partid politic sau altul sau al atacurilor deșănțate.
Sunt 10% din proiectele la care se lucrează în acest moment, vă povestesc curând și despre celelalte. Decența noastră în a nu anunța proiectele decât la momentele la care s-au făcut pași concreți, naște monștri. Mici, dar monștri. Care n-au nicio rușine în a-și asuma, după cum am spus, idei și proiecte cu care nu au nicio legătură.
Cu drag”.
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!