Copiii comunei Cumpăna vor avea, în curând, o creșă și cea de-a treia gradiniță din localitate. După ce în urmă cu două săptămâni, autoritățile locale au predat constructorului amplasamentul pentru cele două obiective, marți, IPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a celor două viitoare instituții.

Creșa nouă se va construi în centrul comunei, iar grădinița în Parcul Verde 2, într-o zonă a localității unde se dezvoltă un cartier pentru tineri. Mai exact se va ridica între cele două blocuri ANL și în apropierea viitorului complex sportiv „Sfântul Nicolae“ din comună ce va fi inaugurat, cel mai probabil la finalul acestei luni.

Aproximativ un an s-a scurs de la momentul semnării contractelor de finanțare până când constructorul s-a apucat de treabă. Cele două obiective vor fi construite cu fonduri europene.

Cele două obiective au ca termen de execuție un an de zile.

Slujba va fi oficiată de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoti din localitate. Astfel, de la ora 12.00 va avea loc sfintirea creșei, iar de la ora 13.00, a grădiniței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.