Câini pe străzile din Lipnița
Câini pe străzile din Lipnița
Problema câinilor fără stăpân este una reală pentru locuitorii comunei Lipnița, iar autoritățile locale lucrează în această perioadă la un plan pentru rezolvarea ei.

Mai exact, Primăria Lipnița face demersuri pentru a deveni membru al Asociației pentru Supravegherea și Protecția Animalelor IVETS – ASPA IVETS care va ajuta la strângerea câinilor fără stăpân de pe raza satelor comunei, dar și monitorizarea celor aflați în curțile oamenilor. Practic, la acest moment toți câinii aflați pe raza comunei pot fi considerați fără stăpân pentru că niciunul nu este luat în evidența medicilor veterinari.

„Momentan nu avem buget pentru a strânge câinii fără stăpân din comuna noastră. După cum se știe, costurile în acest sens sunt destul de mari. De la anul vom aloca bani în buget și pentru rezolvarea acestei probleme, care este una reală și pune în periocol siguranța cetățenilor comunei. Această asociație la care noi vrem să aderăm va organiza și pe raza comunei noastre programe, acțiuni și activități de protecție și supraveghere a animalelor cu sau fără stăpân, inclusiv în situații de urgență. Ne dorim ca și comunele din jurul Lipniței să facă același lucru ca și noi pentru că nu este suficient să rezolvăm noi problema și apoi să ne trezim că ne vin câinii din jur. Și așa, avem mănăstiri în zonă și mulți care vin aici aduc câini pe care îi abandonează aici”, ne-a declarat primarul comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu.

Câini pe străzile din Lipnița
Câini pe străzile din Lipnița

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În cuprinsul unei adrese pe care Primăria Lipnița a trimis-o astăzi, 31 octombrie 2022, Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Biroul pentru protecția Animalelor, este evidențiat faptul că aderarea UAT Lipnița la această asociație în vederea gestionării situației câinilor fără stăpân se va face începând cu luna ianuarie 2023.

Mai exact, această asociație se va ocupa de tratamente, vaccinări, aplicarea microcipurilor și la nevoie, în cazul animalelor bolnave, eutanasieri.

Citește și:

(FOTO) Drumurile din trei sate ale comunei Lipnița, folosite pentru transportul elevilor, grav afectate de ploile torențiale. S-a solicitat ajutorul autorităților județene

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.