Cele două proiecte care se derulează în prezent în cartierul Tabără din Făclia, comuna Saligny – cel privind extinderea rețelei de alimentare cu apă și cel referitor la extinderea rețelei de iluminat public – sunt gata. De asemenea, autoritățile locale lucrează la un proiect pentru asfaltarea mai multor străzi din zona Taberei Făclia. 

Viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Țeleneanu, ne-a declarat că în perioada următoare urmează să se facă recepția la lucrările care sunt pe final în tabăra Făclia, la iluminatul public. Aici, lucrările s-au desfășurat concomitent cu cele de extindere a rețelei de alimentare cu apă.

Comuna Saligny a atribuit în luna iunie 2018 contractul privind „Serviciile de proiectare, verificare tehnică a proiectului şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul «Extindere reţea de iluminat public în sat Făclia – zona Tabără“ către Electromagnetica SA.

Extinderea rețelei de iluminat public, sat Faclia, zona Tabără, s-a realizat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și are o valoare de 550.400 lei. Acestea au vizat montarea a 57 de stâlpi metalici zincați și a aparatelor de iluminat cu LED, montarea rețelei aferentă stâlpilor noi, echiparea și dotarea specifică funcțiunii popuse și montarea unui sistem inteligent de telemanagement al sistemului de iluminat. Străzile pe care s-au executat lucrări de extindere sunt Taberei tronson 2, Taberei tronson 3, Taberei tronson 4, Pescarilor tronson 3, Alunișului, Begoniei, Cedrilor, Teiului, Cocorilor, Arbustului tronson 1.

De asemenea, pentru o parte din aceste străzi se lucrează la un proiect pentru a accesa fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale in vederea asfaltări acestora. Un lucru îmbucurător pentru familiile care locuiesc în zonă, cu atât mai mult cu cât întreaga comună are toate drumurile asfaltate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.