Aflate într-o evidentă și continuă stare de degradare, pline de mizerie sub atenta nepăsare a autorităților locale constănțene, patru dintre fântânile arteziene și bazinele ornamentale din municipiul Constanța și Mamaia urmează să fie puse în funcțiune, în vreme ce altele vor fi demontate.   

Potrivit anunțului de atribuire nr. 104073 /28 mai 2019 contractul care vizează punerea în funcțiune, întreținerea, supravegherea și demontarea fântânilor arteziene și a bazinelor ornamentale costă municipalitatea 318.151 de lei și a fost câștigat de RIVER TRANSNAV SRL. De pe lista fântânilor care intră în acest proces se află cea de la Piațeta Cazino – din stațiunea Mamaia și cea din Parcul Arheologic – – acolo unde există un sistem integrat în pardoseală cu 122 jeturi de apă. Bazinele incluse în proiect sunt cele din zona Cazinoului din Constanța – Bazin Pescarul și cea de pe Faleză Cazino Constanța – Bazin Cascadă.

Societatea este una abonată la lucrările de acest gen, și nu numai, scoase la licitație de municipalitate. Astfel, societatea s-a ocupat de același contract în 2017 și 2018, și tot anul trecut municipalitatea a cumpărat, tot de la această societate, lucrări de reparaţii şi întreţinere a sistemului de irigat spaţii verzi, în principalele parcuri publice.

SC River Transnav SRL este o societate comercială din Constanța, înfiinţată în anul 2009, cu un capital social de 200 de lei. Asociat unic şi administrator al firmei este Nicoleta Ion, iar domeniul de activitate al societăţii este transportul de marfă pe căi navigabile interioare.