Ruxandra Serescu (CCINA) si Mihai Lupu (CJC)
Ruxandra Serescu (CCINA) si Mihai Lupu (CJC)
Consiliul Judeţean Constanţa alături de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța au anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizarea “Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești” în perioada 15-18 iunie 2023.

“Prin intermediul unei colaborări frumoase între instituțiile publice, mediul de afaceri și una dintre cele mai active asociații patronale din domeniul turismului, am decis să punem în scenă un festival care să reflecte tradițiile și gastronomia pescărească. Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești este un proiect pe care personal l-am dorit cu ardoare, iar promisiunea sa este de a oferi o experiență completă tuturor celor care apreciază rețetele autentice dobrogene și iubesc folclorul și tradițiile noastre populare.

Cu speranța că acest festival va bucura locuitorii din Constanța, atrăgând un public numeros și aducând un plus de farmec și energie în viața culturală și socială a județului nostru, mulțumesc colaboratorilor mei pentru sprijinul total pe care l-am primit în organizarea acestui eveniment. Sperăm să continuăm să organizăm cât mai multe evenimente în această formulă!, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Evenimentul, aflat la prima ediție, este dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea și aduce laolaltă, pe parcursul celor patru zile, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și renumiți maeștri bucătari.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aceștia vor participa în calitate de expozanți și vor încânta publicul cu o varietate de produse tradiționale din pește, fructe de mare, dar și cu degustări de vinuri produse în cramele din Dobrogea.

Festivalul va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde vor urca pe scenă artiști celebri, dar și unele dintre cele mai renumite tarafuri și ansambluri folclorice care promovează muzica tradițională.

În prima zi a festivalului vor susține reprezentații: Ansamblul Folcloric Profesionist „Brâulețul”, Ion Ghițulescu, Ionuț & Doinița Dolănescu, Elena Gheorghe & BAND.

Cea de-a doua zi a festivalului îi aduce în scenă pe: Mircea Cazan, Nikolaos Papadopoulos, Viorica Macovei, Valentin Sanfira, precum și ansambluri de dans ale comunităților Lipovenești, Tătare, Turco-Tătare, Aromâne și Elene.

Sâmbătă, 17 iunie, programul continuă cu Ionuț Galani & Ansamblul Asteria, Stelu Enache & Ovidiu Lipan Țăndărică, Taraful Lătărețu, Taraful Cleante, Ansamblul Folcloric „Româncuța” Cumpăna, dar și cu câteva momente artistice oferite de Teatrul pentru Copii și Tineret “Căluțul de Mare”.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.