Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Comuna Cumpăna a îmbrăcat, în acest week-end, straie de sărbătoare în cadrul celei de-a XVII-a ediții a Festivalul Internațional “Rodul Pământului”. Tradițiile, meșteșugurile, bunătățile toamnei, dar și muzica autentică românească, de calitate, ansamblurile folclorice din mai multe județe ale țării, dar și din Republica Moldova și Ucraina au întregit tabloul unui eveniment minunat pregătit cu multă trudă de Primăria și Consiliul Local Cumpăna. 

Succesul evenimentului s-a datorat și unui record pe care autoritățile locale și-au propus să-l stabilească, și anume pregătirea cele mai mari plăcinte dobrogene, care întinsă pe mai multe mese însuma 52 de metri.

Sute de oameni au gustat din ea și, pe lângă recordul privind lungime sa, localnicii și invitații prezenți la sărbătoare au stabilit și ei propriul record, acela de a o termina în câteva minute. “Anul acesta, plăcinta dobrogeană a fost preparată din 320 de kilograme de ingrediente: 1.450 de ouă, 700 de kilograme de brânză de burduf, 70 de kilograme de iaurt, 80 de kilograme de făină. Vă imaginați că am reușit să doborâm recordul de anul trecut, dar eu încă sunt compleșită de emoția oamenilor care voiau să apuce toți. Aceasta este bucuria noastră”, a spus primarul Mariana Gâju.

Festivalul “Rodul Pământului” din acest an s-a încheiat cu un recital 3 Sud Est și cu un spectaculos foc de artificii.