Cumpăna a reprezentat Dobrogea la Festivalul Traditiilor de la Chișinău
Cumpăna a reprezentat Dobrogea la Festivalul Traditiilor de la Chișinău
În perioada 12 – 14 mai 2023, comuna Cumpăna a reprezentat Dobrogea, la Festivalul Traditiilor Românești, care a avut loc la Chișinău. Acesta este cel mai amplu eveniment destinat promovării artei populare românești în Republica Moldova din ultimii ani.

Timp de trei zile, în cadrul Grădinii Botanice, festivalul a adus România Tradițională în inima Republicii Moldova. Meșterii populari din toate regiunile României s-au întâlnit cu meșterii populari din Republica Moldova, iar vizitatorii au putut descoperi tot ce are mai frumos țara noastră de oferit.

Diversitatea culturală a ținutului dobrogean a fost reprezentată cu mândrie de harnicele cumpănence, membre ale Asociației Gospodinelor, care au reușit să surprindă în farfurie, moștenirea gastronomică a Etniilor Dobrogei, printr-un meniu special și reprezentativ. Sarmalele, placintă dobrogeană, placinta cu praz, piperchi țârgâsiti, șuberekul, tochitura cu mămăliguță și baclavalele, pregătite pe loc, au făcut deliciul tuturor.

Ca element de unicitate, secretele bucătăriilor Etniilor Dobrogei au fost împărtășite în cadrul sesiunilor interactive de gătit, cei mai tineri și nu numai, bucurându-se să afle tainele pregătirii unui șuberek sau a plăcintei dobrogene perfecte.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Felicităm și mulțumim gospodinelor Giurgiu Maria, Moscu Nicoleta, Șotreanu Mariana, Lazăr Marioara, Gafar Gevrie și Demir Belgin pentru pasiunea și implicarea în reușita acestui eveniment, dar și funcționarilor primăriei care au însoțit delegația”, transmit reprezentanții autorităților locale.

La eveniment au participat și secretarul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Adrian Dupu, iar pe scenă au urcat mai multe personalități care au contribuit la apropierea relațiilor moldo-române, printre care se numără Ambasadorul României la Chișinău Leon Cristian Țurcan, Mitropolitul Basarabiei ÎPS Petru, dar și președintele Parlamentului Igor Grosu.

Evenimentele fiecărei zile de festival au fost încununate de concertele celebrilor soliști Nicolae Furdui Iancu și Crai Nou, Mioara Velicu, Tulnicărese Moațele din Câmpeni, surorile Osoianu, ansamblul folcloric Ștefan Vodă, Loredana și orchestra Agurida, Ad Libitum VOICES și Valeria Marcu.

Citește și:

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.