Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România - februarie 2023
Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România - februarie 2023
Astăzi, 6 februarie 2023, în cadrul lucrărilor celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și a Consiliului director, Filiala Județeană Constanța a ACoR a primit Colanul de Aur pentru activitatea pe anul 2022. Distincția a fost acordată în semn de recunoaștere a meritelor pe baza activității filialei la nivel județean pe întregul an, mobilizarea membrilor și pentru rezultatele în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul de membri. Cea de-a 26-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023 are loc în aceste zile în perioada 5 – 8 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott din București.

Această ediție reunește peste 350 de primari și reprezentanți ai comunelor din toate județele României, precum și reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM), împreună cu invitați de rang înalt de la nivelul autorităților centrale care s-au arătat interesați să identifice cauzele ce determină decalajele dintre mediul rural și cel urban și stabilirea măsurilor ce se impun pentru diminuarea acestor discrepanțe.

Astăzi, în cadrul celei de-a doua zi a evenimentului, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a primit Colanul de aur al ACoR. Aceeași distincție a primit-o și Filiala Județeană Vrancea a ACoR, colanul fiind oferit președintelui filialei și primarului comunei Bolotești, Fănică Popa. Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Călărași a ACoR, Nicolae Pandea, primarul comunei Ștefan cel Mare, iar Colanul de bronz al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, Petrică Șchiopu.

De asemenea, pentru întreaga implicare în viața sportivă a comunității și pentru multiplii campioni pe care îi sprijină în cadrul Clubului Sportiv „Victoria” Cumpăna, comunei Cumpăna din județul Constanța i-a fost oferit ordinul, trofeul și diploma ediției a VIII-a, „Ivan Patzaichin”, instituit începând cu anul 2015, fiind oferit comunelor și primarilor acestora în semn de apreciere pentru sprijinirea excelenței în sport în lumea satelor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Primarul comunei Cumpăna alături de primarul din Bărăganu, Mihail Kogălniceanu și Grădina
Primarul comunei Cumpăna alături de primarul din Bărăganu, Mihail Kogălniceanu și Grădina

În cadrul adunării au luat parte și invitați de la nivel internațional luând cuvântul Dariusz-Antoni Strugala, vicepreședinte al Asociației Comunelor din Republica Polonă, vicepreședinte al Grupului Politic al Alianței Europene în Comitetul European al Regiunilor, primar de Jaraczewo, Republica Polonă, Dr. Walter Leiss – secretarul general al Asociației Comunelor și Orașelor Mici din Austria, cât și Valentina Casian – vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, primarul municipiului Strășeni.

Printre temele importante supuse dezbaterii se numără dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele, realizându-se de asemenea o analiză a problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale.

Toate aceste probleme, cât și altele, au fost dezbătute cu reprezentanții administrației publice centrale:

  • Adrian-Ioan VEȘTEA, președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR);
  • CSEKE Attila-Zoltán, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației;
  • Dragoș-Costin TELEHUZ, Secretar de stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale;
  • Gheorghe-Daniel NICOLAȘ, primarul orașului Odobești, județul Vrancea, prim-vicepreședintele Asociației Orașelor din România.
  • Ioan-Marcel BOLOȘ, ministrul investițiilor și proiectelor europene;
  • Laurențiu-Adrian NECULAESCU, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;
  • MirceaABRUDEAN, Șef al Cancelariei Prim-Ministrului, cu rang de ministru;
  • Simona BUCURA-OPRESCUpreședintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților;
  • Ștefan ILIE, primarul municipiului Tulcea, județul Tulcea, consilier onorific al președintelui ACoR pentru relația cu Asociația Municipiilor din România;
  • TÁNCZOS Barna, ministrul mediului, apelor și pădurilor.
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.