Primarul Constanței, Decebal Făgădău a anunțat astăzi lansarea unui proiect spectaculos pentru sportul constănțean care vizează realizarea unui complex sportiv de proporții în zona unde se află acum Stadionul Gheorghe Hagi. Construcția este planificată pentru următorii 10 ani, necesită o investiție de aproximativ 533 de milioane de euro, proiectul urmând a fi propus Companiei Naționale de Investiții. 

Decebal Făgădău a prezentat într-o conferință de presă acest proiect, spunând că la finalizarea lui, Constanța va avea două centre sportive.

Edilul a afirmat că, după discuțiile cu de arhitectul Bruno Andreșoiu de la Igloo Associated Architects s-a născut studiul de prefezabilitate, care a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Acest complex sportiv trebuie să fie cel mai mare port interior pentru viața sportivă cel puțin a regiunii de sud-est. Multe discipline sportive se vor îmbina fericit aici astfel încât proiecția de viitor a Constanței înseamnă două centre sportive: Badea Cârțan, unde avem Sala Polivalentă pentru multe discipline, bazin de înot sau alte terenuri, sper să vină și cel de rugby, pista de atletism pe care o vom muta acolo și toate facilitățile pentru atletism, de asemenea baseball vom duce tot în acea zonă și zona aceasta în care vom avea fotbal, tenis, rugby evenimente sportive, evenimente culturale”, a declarat primarul.

Întreg proiectul va avea o simbolistică marină, conceptul arhitectural gândit de Biroul de Arhitectură “Igloo” fiind denumit “Portul Interior”. Astfel, atât stadionul de fotbal, cât și cel de rugby vor avea forma unor vapoare, arena de tenis va semăna cu un val, iar centrul administrativ va fi în forma unei vele.

Primarul municipiului Constanța a mai spus că este deja alocată suma necesară pentru realizarea studiului de fezabilitate.

“El ține cont de realități, nu e proiect utopic. Avem deja alocată suma pentru studiul de fezabilitate și suntem în procedură de achiziție pentru pasul următor de la prefezabilitate la studiul de fezabilitate. Suntem pe lista de sinteză a Companiei Naționale de Investiții pentru primele obiective și de îndată ce avem studiul de fezabilitate îl aprobăm și îl predăm către CNI”, a explicat edilul.

Făgădău este de părere că lucrările la acest complex sportiv ar putea începe în a doua parte a anului 2022.

“Dacă lucrurile merg după un calendar realist există posibilitatea că atunci când se finalizează Sala Polivalentă să înceapă lucrările aici. Deci semestrul doi 2022 dacă nu se întâmplă blocaje sau mai știu eu ce fel de bătălii, este un termen realist, deci în a doua parte a anului 2022 să începem lucrările la noul stadion. Vă asigur că până atunci echipa mea va munci cu seriozitate pentru a avea un studiu de fezabilitate care este aproape un proiect tehnic aproape final. Chiar și acest studiu de prefezabilitate are extrem de multe detalii. Eu am inclusiv secțiunile pe fiecare tribună, pe fiecare subsol, unde sunt camerele pentru conferințe de presă absolut tot este prevăzut de la nivel de studiu de prefezabilitate”, a explicat Făgădău.

Proiectul prevede realizarea unui nou stadion de fotbal, cu o capacitate de 15.000 de locuri, fără pistă de atletism, aceasta urmând să fie mutată în zona Badea Cârțan.

Complexul sportiv se va ridica pe locul unde acum se află Stadionul Gheorghe Hagi și stadionul de rugby.

Valoarea investiției va depăși 500 de milioane de lei.

Citește și:

Decebal Făgădău: “La Constanța, parcarea s-a plătit, se plătește și se va plăti!”

Primarul Decebal Făgădău: “Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect…

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar