Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Prima dintre grădinițele cu program prelungit din comuna Mihail Kogălniceanu, situată pe strada Libertății, este aproape gata. La acest moment se fac racordurile la sistemul de iluminat iar în luna noiembrie autoritățile locale împreună cu constructorul au convenit finalizarea și recepția lucrărilor. 

Lucrarea la grădinița de pe strada Libertății a fost predată constructorului anul trecut, în luna august, și a avut o valoare de 1.558.095,63 lei. Contractul predat a vizat “Servicii de proiectare tehnică, verificare tehnică a proiectului și asistenţă tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente obiectivului “Grădinița cu orar prelungit din Mihail Kogălniceanu”. Lucrările s-au desfășurat într-un ritm foarte bun și iată că la puțin peste un an viitoarea casă a micilor localnici din Mihail Kogălniceanu este aproape gata.

“Urmează să avem discuții și cu Inspectoratul Școlar Judeețan Constanța pentru a vedea dacă ne aprobă ca în cursul anului să mutăm copii. Aici vor fi două clase cu program prelungit. Dacă ISJ nu ne va aproba, vom găsi noi o soluție. La acest moment, în Mihail Kogălniceanu, nu avem decât învățământ normal. Avem cereri multe pentru program prelungit, inclusiv pentru perioada verii. Ne gândim și la acest aspect”, ne-a declarat primarul Ancuța Belu.

Cât despre cealaltă instituție de învățământ, cea care se ridică pe strada Călugăreni, aflată aproape de intersecția cu DN2A, aici lucrările merg într-un ritm ceva mai lent, însă sunt conform graficului. Lucrarea de aici este finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR și are o valoare de 1.640.684,08 lei.

Noi clase de program after school în Mihail Kogălniceanu

De asemenea, primarul Ancuța Belu ne-a spus că în comună au fost înființate în ultima perioadă încă trei clase cu program after school, astfel că acum sunt în total cinci și acoperă toate clasele primare, grupa 0 și clasele I-IV. “Nu mai puteam să respectăm nici măcar criteriile de departajare, atât de multe cereri aveam. Avem un microbuz și doamne îngrijitoare care îi strâng pe copii de la diferite școli. Cadrele didactice sunt plătite de primărie pentru programul pe care îl desfășoară după ora 12.00, iar părinții plătesc doar masa. Am de gând pentru anul viitor să ne ocupăm și de construirea unei săli de dormit pentru copii”, a mai spus primarul.

Citește și:

(Galerie foto) Stadiul lucrărilor la proiectele de asfaltare și la grădinițele din comuna Mihail Kogălniceanu