Festival Cumpăna
Festival Cumpăna
La Cumpăna a început Festivalul Concurs Național de Folclor pentru Tineri Interpreți „Dor de Cânt Românesc”, ediția a XVI-a.

Pe străzile localității a avut loc, înaintea deschiderii oficiale a evenimentului, un adevărat spectacol al costumelor populare.

Festivalul–Concurs Naţional de Folclor pentru Tineri Interpreţi  „Dor de Cânt Românesc” a ajuns la cea de-a XVI-a ediție, o ediție în care tradiția, folclorul și autenticitatea neamului românesc sunt puse la loc de cinste.

La Sala de Spectacole a Casei de Cultură din Cumpăna a început concursul de talente. Mâine, va avealoc, de la orele 12.00, festivitatea de premiere.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

39 de concurenți din diverse zone etnofoclorice sunt prezenți la această ediție.

Juriul este alcătuit din personalități de prestigiu ale folcloristicii românești. Președintele juriului este Elise Stan – profesor doctor etnomuzicolog, realizatorul emisiunilor de folclor în cadrul TVR, Doina-Virginia Ișfănoni – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Daniela-Roxana Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Casa de Discuri „ELECTRECORDˮ România, Nicoleta-Elena Popa– directorul Televiziunii „FAVORIT”, Valentin Marin– etnomuzicolog, manager al Radio România „Antena Satelor”.

„Vă invităm, dragi prieteni cumpăneni, cu mic cu mare, pentru a asculta muzică autentic românească, folclor autentic, interpretat de copii din toată țara, din toate regiunile istorice”, a spus, în deschiderea evenimentului, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.