O școală și o grădiniță la standarde europene au fost inaugurate astăzi în satul Poiana în prezența primarului orașului Ovidiu, George Scupra, a consilierilor locali, dar și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu și a prefectului județului Constanța, Dumitru Jeacă. 

Administrația locală din Ovidiu și-a orientat permanent atenția către generația tânără a orașului și a satelor componente. Tocmai de aceea, de-a lungul anilor, unitățile de învățământ au fost modernizate și aduse la cele mai bune standarde, altele s-au construit, iar unele proiecte sunt pe cale să înceapă.

Din fericire, la un an și jumătate de la începerea lucrărilor, astăzi, școala și grădinița din Poiana și-a primit cu brațele deschise preșcolarii și școlarii într-un cadru festiv.

Evenimentul de deschidere a noii unități de învățământ din Poiana vine la doi ani distanță de când președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, prezent în 2017 la deschiderea anului școlar în orașul Ovidiu, a promis că va acorda ajutor administrației locale pentru ridicarea unei școli și a unei noi grădinițe pentru copiii din Poiana. “În 2017, în toamnă, atunci când deschideam vechea școală, am promis amândoi, împreună cu președintele CJC, că o vom demola și vom construi una nouă”, a mai spus edilul orașului.

Anii au trecut, iar cu eforturi mari din partea autorităților locale iată că astăzi, primii copii au pășit într-o școală și într-o grădiniță nou construite, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea unui act educațional la standarde europene.

“Este un moment deosebit în comunitatea noastră, pot spune momente importante pentru învățământ în general în comunitatea din Ovidiu. Încet, încet se creeză o zonă centrală a satului așa cum a existat dintotdeauna. Acolo este viața satului, acolo se strâng părinții cu bunicii, cu copii. (…) Vă urez succes, celor mici – să își asculte părinții, să ia note bune, să se implice cât mai mult și să vă ascultați profesorii”, a declarat primarul orașului Ovidiu, la deschiderea noului an școlar.

Președintele CJC, Horia Marius Țuțuianu către elevi: “Depinde de voi să întrețineți școala și grădinița și să arate și la anul la fel”

“Am făcut o promisiune în urmă cu doi ani, atunci când am venit la deschiderea anului și iată că s-a îndeplinit. Nu mi-a plăcut atunci ce am găsit – o școală veche, urâtă, și iată că astăzi, în 2019, cu sprijinul Consiliului Județean, uitați ce s-a realizat. Am venit să vă urez succes vouă și părinților. Vreau să vă spun că întotdeauna în mine veți găsi un prieten, un partener. Succes în noul an școlar! Depinde de voi să întrețineți școala și grădinița și să arate și la anul la fel”, le-a transmis președintele CJC, copiilor din Poiana.

Școala în care vor învăța elevii a fost construită pe terenul din fața Centrului Cultural „Gabriel Cotabiță“ din Poiana.

În exteriorul școlii a fost creat un loc de joacă pentru copii și un teren destinat desfășurării de sporturi diverse, cu gazon sintetic, dotat cu nocturnă, iar lângă terenul de fotbal există un spaţiu de recreere în suprafaţă de 463 mp, cu gazon natural dotat cu bănci şi leagăne, unde se vor planta diverşi arbori. În plus, primarul George Scupra ne-a declarat că școala beneficiază de racord la gaze și că nu vor exista probleme cu asigurarea agentului termic pe perioada sezonului rece.

Școala veche a fost dărâmată pentru că nu mai putea fi renovată, fiind o clădire veche de peste 50 de ani, din chirpici, cu toalete afară, așa cum sunt multe în România. “Trebuie să vă fac o mărturisire. În 2012, atunci când am venit în clasa unde aveam copilul la grădiniță, aceasta avea 12 metri pătrați. Acolo învățat 25 de copii. Am zis ca nu se poate așa ceva”, le-a spus primarul George Scupra părinților prezenți în sala în care vor învăța preșcolarii.

Startul lucrărilor de construire imobil grădiniță și școală generală în localitatea Poiana s-a dat la începutul lunii aprilie 2018.

Proiectul a fost depus în cursul anului 2017 și a fost finanțat de către MDRAP în cadrul PNDL 2017-2020, etapa a II a contract de finanțare nr. 4365/ 14.03.2018.

Planuri și pentru celelalte unități de învățământ din Ovidiu

Primarul George Scupra i-a anunțat pe cei prezenți despre creșa care se va construi în orașul Ovidiu. Lucrările vor demara în toamna acestui an. “Sperăm că poate la anul, pe vremea aceasta, să inaugurăm creșa astfel încât cei mai tineri dintre dumneavoastră care aveți nevoie să vă lăsați copiii pentru a merge la locul de muncă, să aveți această variantă. Până atunci, cele două grădinițe din orașul Ovidiu am pregătit totul astfel încât acestea să funcționeze cu orar prelungit”, a mai spus primarul orașul Ovidiu, George Scupra.

Citește și:

Autoritățile din Ovidiu se pregătesc intens pentru începerea anului școlar: Școală și grădiniță nouă la Poiana, dar și dotări multiple la toate unitățile de învățământ

O creșă cu program prelungit va fi construită în Ovidiu. A fost aprobată finanțarea de peste 1,5 milioane de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.