O autospecială de stingere a incendiilor a intrat de ieri în dotarea departamentului pentru situații de urgență a orașului Ovidiu. Achiziția a fost făcută în cadrul proiectului „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, finanțat în cadrul Programului Interreg VA România-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”.

Printre activitățile specifice acestui proiect se numără elaborarea hărților digitale de situații cu potențial de hazard/ riscuri naturale, achiziția unei autospeciale destinată intervenției la stingerea incendiilor, dar și a unei ambulanțe tip B cu toate dotările aferente, a unui microbuz 13+1 locuri și a unei bărci pentru intervenție rapidă pe lac.

„Încercăm să echipăm complet tot ceea ce înseamnă serviciul voluntar cu echipamente de protecție. Vom achiziționa prin acest proiect și o ambulanță de tip B, o barcă de intervenție rapidă pe lac, vom elabora chiar și o hartă digitală pentru situații de urgență, pentru zonele cu potențiale riscuri naturale de calamități. Încercăm să gestionăm singuri aceste situații neprevăzute pentru că de cele mai multe ori, în aceste cazuri, nefericite, minutele fac diferența”, a precizat primarul orașului Ovidiu, George Scupra.

Reamintim faptul că la finele lunii august 2018, autoritățile locale din Ovidiu semnau  contractul de finanțare a proiectului cu titlul „Integrated risk management and efficient reactions of authorities for civil safety”, cod proiect ROBG 393.

Contractul a fost încheiat între Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru Granița România-Bulgaria în calitate de Secretariatul Comun, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și Unitatea Administrativ-Teritorială Orașul Ovidiu, în calitate de Beneficiar.

Beneficiarul lider al proiectului este UAT Oraș Ovidiu, partenerii fiind Primăria Orașului Șabla și Fundația Idein Developpment Foundation din Bulgaria.

Proiectul are ca obiectiv creșterea cooperării transfrontaliere pentru prevenirea situațiilor de urgență şi a serviciilor de prevenire a dezastrelor naturale. În același timp, proiectul își propune să dezvolte capacitatea autorităților pentru a reacționa rapid la amenințări pentru a asigura o zonă sigură pentru dezvoltarea sustenabilă și pentru a crește standardele de viață ale populației. Abordarea transfrontalieră a acestui proiect (UAT Oraș Ovidiu și partenerii municipalitatea Șabla și Fundația Idein din Bulgaria) va fi demonstrată de echipe comune, suport financiar comun și management comun.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, lotul 3 „Autospecială de stins incendii“, a fost adjudecat de Romprim SRL, contra sumei de 402.306,85 de lei.

Citește și:

În curând, la Ovidiu va sosi o ambulanță și o autospecială de stins incendii

Ce proiecte noi derulează autoritățile locale din Ovidiu în această perioadă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.