Gard Cimitir Central - Constanța
Gard Cimitir Central - Constanța
Primăria municipiului Constanța intenționează să achiziționeze serviciul de elaborare al documentațiilor tehnico-economice – Etapa Studiu de fezabilitate și al documentațiilor pentru obținerea avizelor sau acordurilor pentru obiectivul mixt „Desființare și construire împrejmuire Cimitir Central”. Demersul autorității locale vine la aproape 12 ani după ce o bucată din gard s-a prăbușit peste două persoane, dintre care una a decedat, cealaltă fiind grav rănită.

Valoarea achiziției este de 98.000 de lei, fără TVA și va fi atribuită ofertantului ce prezintă prețul cel mai scăzut. Finanțarea investiției este asigurată de bugetul local sau de alte surse.

Scopul realizării acestei investiții, potrivit datelor înscrise în caietul de sarcini, este acela de a îndeplini obiectivele generale stabilite de autorități pentru anul 2023. Totodată, terenurile pe care se propun intervențiile aparțin domeniului public al municipiului Constanța, fiind intabulate și cadastrate sau în curs de intabulare/definitivare cadastrare. Acestea sunt amplasate în zona circulațiilor publice.

Suprafețele și dimensiunile alocate dezvoltatorilor se vor stabili în funcție de necesitățile funcționale specifice fiecărui amplasament.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Durata contractului se întinde pe o perioadă de 12 luni de la data semnării acestuia de către ambele părți, iar prestarea serviciului se va desfășura în 65 de zile.

Agenții economici interesați de achiziție au obligația de a face dovada că dispun de personal calificat necesar prestării serviciilor, prin prezentarea nominală a fiecărui participant propus, inclusiv a autorizațiilor/atestatelor deținute de aceștia, care să le permită prestarea pentru care au fost implicați în echipa de proiect.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 19 ianuarie 2023, ora 23:59.

În cele ce urmează, redăm integral anunțul și caietul de sarcini al achiziției:
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tragedia despre care aminteam mai sus s-a produs la data de 31 martie 2011.

Gardul cimitirului, structură fabricată din beton şi cu o înălţime de 2,5 metri, s-a prăbuşit pe o lungime de 80 de metri. În cădere, plăcile de beton au retezat unul dintre stâlpii folosiţi la iluminatul public.

Gard Cimitir
Gard Cimitir

În cădere, gardul a prins două persoane. Ulterior, una dintre victime, de 63 de ani, a decedat. Cea de-a doua, de 57 de ani, a fost scoasă de sub gardul prăbuşit şi transportată la spital.

Între timp, gardul Cimitirului Central, construit în baza Autorizaţiei de Construire nr. 2054 din 12 decembrie 1994, a fost pe alocuri cârpit și vopsit în roz.

Gard Cimitir
Gard Cimitir
OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Ziua de Constanța

Citește și:

Primăria Constanța pune la bătaie peste 269.000 de lei pentru toaletarea și selecția arborilor din municipiu

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.