La finalul lunii martie se dă startul asfaltării în comuna Aliman

După ce în 2018, autoritățile locale s-au pregătit pentru concretizarea unuia din cele mai importante proiecte în comună, asfaltarea, iată că a venit momentul când ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat. Așa cum ne-a declarat primaul George Nicola, pe 25 martie, constructorul desemnat să se ocupe de acest contract, va începe lucrarea de asfaltare a 12,6 kilometri de drumuri din Dunăreni, Vlahi, Floriile și Aliman. 

Contractul de asfaltare, finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin programul Programul Național de Dezvoltare Locală II a fost semnat în luna martie 2018 și are o valoare de 15.206.242 lei.

Din cauza hățișului birocratic, abia în luna august, autoritățile locale au atribuit contractul singurei societăți care s-a prezentat la licitație. “Asfaltarea era un proiect necesar, oricând este nevoie de asfaltare fie că vorbim despre Aliman sau orice altă comună”, spune primarul Nicola George. De altfel, acesta este primul proiect de asfaltare care se derulează în comună.

Vor fi asfaltate străzi din toate cele trei sate componente ale comunei, Aliman, Vlahii și Dunăreni, în total, 21 de străzi mai exact 12,6 km.

Străzile care nu vor intra în acest program din cauza lățimii prea mici vor fi pietruite.

Lucrările vor dura doi ani iar în perioada sezonului rece acestea vor fi sistate.

Citește și:

Gard nou și teren de joacă la școala din Aliman și la cea din Dunăreni

Primăria din Aliman pregătește un loc de joacă pentru copiii din Vlahii. Ce alte planuri are administrația locală pentru comunitate în 2019

1 COMENTARIU

  1. Primaria Alina nu este in stare sa lase iluminatul public aprins pe toata durata noptii în salut Dunăreneni, str Violetelor pe motiv sa reduca cheltuielile , si viseaza la 12 km de șosea??? La ce a mai investit in corpuri de iluminat cu led daca le ține aprinse fix 2 ore pe seara? Vor sa arate la oameni ca au facut. Ți-e frică să mergi noaptea pe stradă sau sa lasi mașina în fața porții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.