Autoritățile din Topraisar au în lucru, în această perioadă mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei. După multă muncă, autoritățile au reușit să scoată la licitație o lucrare importantă și necesară pentru comunitatea locală, asfaltarea a aproape 10km de drumuri comunale și este aproape să predea o alta constructorului.

După lansarea, luna trecută a procedurii de licitație pentru acordarea proiectului de “Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului, verificare tehnică a proiectului și execuție lucrări aferente obiectivului „Extindere, modernizare si executare foraj pentru alimentare cu apa în cartierul nou, sat Movilita, comuna Topraisar”, zilele acestea va fi stabilit și câștigătorul. Valoarea totală a lucrării este de 914.600 lei, fără T.V.A. 

Primarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe, ne-a declarat că după semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și încheierea procedurii de licitație, zilele acestea urmează să se stabilească câștigătorul contractului privind extinderea, modernizarea și execuția forajului pentru alimentarea cu apă a cartierului nou din satul Movilița. Licitația s-a încheiat pe 2 iulie.

Termenul de realizare a contractului este maxim o lună de la semnarea contractului pentru elaborarea și predarea documentațiilor tehnice, inclusiv verificarea tehnică a proiectului. Pentru asistența tehnică durata de prestare a serviciilor este de la semnarea contractului și se încheie la data semnării fără obiecțiuni a Procesului Verbal de Recepție la Terminarea Lucrărilor. De asemenea, în maxim opt luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, acestea trebuie definitivate.

Aproape 10 km de drumuri comunale vor fi asfaltate

Autoritățile locale din Topraisar au scos la licitație și contractul privind “Serviciile de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrării de modernizare drumuri în interiorul localităților Movilița, Biruință, Potârnichea și Topraisar”. Licitația pentru desemnarea câștigătorului va avea loc pe 24 iulie, iar câștigătorul are la dispoziție o lună pentru proiectare și 10 luni pentru execuția efectică a lucrării.

Nu mai puțin de 15 străzi, însumând 9.249 km din cele patru sate aparținând comunei, localitățile Movilița, Biruință, Potârnichea și Topraisar, vor fi asfaltate.

Valoarea totală estimată pentru achiziția acestor servicii de proiectare și execuție de lucrări este de 8.556.998,29 lei fără TVA.

Ofertele pot fi depuse până la data de 27 iulie, urmând ca în acceași zi acestea să fie deschise. De asemenea, agenții economici care depun ofertele trebuie să le mențină valabile până la data de 24 decembrie 2018.

Durata de execuție a lucrării ce urmează să fie predată este de o lună proiectarea și zece luni execuția lucrării.

De altfel, proiectul de asfaltare a acestor străzi și cel referitor la alimentarea cu apă a satului Movilița vine să completeze altele pe care administrația locală le-a definitivat sau urmează în perioada următoare.

Este vorba despre pista de bicicliști din Topraisar, proiect definitivat și despre o piață agroalimentară care este aproape de momentul inaugurării.

De asemenea, mai există un proiect de asfaltare a aproape 6 kilimetri de drumuri comunale, proiect derulat prin AFIR, care urmează în perioada următoare să fie implementat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.