Rețea termoficare Constanța 2023
Rețea termoficare Constanța 2023
450 de tone de apă se pierd pe oră la fiecare avarie a sistemului de termoficare. O spune primarul Constanței, Vergil Chițac, care a postat în această seară, pe rețeaua de socializare câteva imagini și un videoclip care evidențiază, din nou, starea deplorabilă a sistemului de termoficare al municipiului Constanța.

Plecând de la imaginile de mai jos, care prezintă starea conductelor de termoficare, nu pot să nu mă întreb următoarele lucruri:

Cât ar mai fi durat până când să cedeze întreg sistemul, dat fiind că se pierdeau 450 de tone de apă pe oră? Subliniez „pe oră”.

Oare ar fi fost normal să asfaltăm B-dul Lăpușneanu înainte să schimbăm conductele și după aceea să-l spargem din nou?

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În aceste condiții, nu cumva e mai bine că am așteptat aceste lucrări, cu toate inconvenientele de rigoare?

Oare ce a împiedicat administrațiile anterioare să gândească un proiect de modernizare a rețelei concomitent cu refacerea bulevardelor?

Să aveți o săptămână cu spor!„, a scris primarul Constanței pe pagina de socializare.

În prezent, la nivelul municipiului Constanța se realizează ample lucrări de schimbare a rețelelor de termoficare, ceea ce a stârnit nenumărate nemulțumiri din cauza șantierelor deschise în mai multe zone din oraș.

Lucrările de modernizare a rețelor termice trebuie să se finalizeze anul acesta. „În noiembrie 2023, trebuie să se încheie înlocuirea rețelei de transport. O dată cu finalizarea acestor lucrări, pierderile vor fi mai mici iar gigacaloria mai ieftină și mai ușor de suportat pentru abonații sistemului”, a spus primarul Constanței la finalul lunii noiembrie 2022.

Citește și:

Constanţa primește 22 de MILIOANE de EURO pentru finanțarea lucrărilor de modernizare a rețelei de termoficare a municipiului

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.