Chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus, autoritățile locale continuă să lucreze în interesul celor mai mici locuitori. Astfel, primarul comunei Bărăganu, Magdalena Neague, vine cu o veste bună pentru preșcolarii și elevii clasei pregătitoare din cadrul grădiniței din localitate. 

“Săptămâna trecută am primit autorizație ISU pentru grădinița din Bărăganu. Suntem obligați să autorizăm instituțiile de învățământ de pe raza comunei. Am avut documentația depusă, au venit inspectorii, au verificat și la fața locului, nu ne-au lăsat măsuri și ne-au dat avizul. Este foarte important ca instituțiile de învățământ să fie autorizate pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla”, ne-a declarat edilul comunei.

În clădirea grădiniței funcționează două clase de preșcolari și o clasă de pregătitoare.

De asemenea, autoritățile locale caută soluții și pentru grădinița din Lanurile, care funcționează într-o clădire mai veche și pentru care sunt necesare mai multe lucrări de modernizare în vederea obținerii autorizației de la ISU Dobrogea.

În altă ordine de idei, autoritățile locale trebuie să urmeze același traseu pentru autorizarea școlii din localitate. “Suntem obligați să luăm aceleași măsuri în ceea ce privește școala. Sper că și acolo voi reuși”, a mai spus primarul comunei.

În perspectivă, primarul Magdalena Neague s-a gândit că la un moment dat, atunci când va fi obligatoriu pentru autoritățile locale, primăria va trebui să achiziționeze o mașină de pompieri. “Ne-am gândit, dar ne vor trebui șoferi, sursă de apă, mașină de pompieri dotată și toate cele necesare. Deocamdată nu este obligatoriu să avem serviciu de pompieri, deși ne-ar fi de folos, însă pentru comunele mici este greu, avem un număr anume de posturi. Ar trebui să ne taie din alte părți pentru a ne putea permite să păstrăm șoferii. Vom vedea la momentul potrivit, când va deveni obligatoriu acest serviciu, ce vom face”, a mai spus primarul.

În prezent, atunci când au loc incendii în cele două sate ale comunei Bărăganu intervin echipajele Detașamentelor Medgidia sau Eforie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.