Sesiune de informare organizată de fermierii din Cumpăna
Astăzi, 21 noiembrie 2023, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală Cumpăna, fermierii cumpăneni, alături de funcționarii primăriei comunei Cumpăna, au participat la o instruire în cadrul workshop-ului „Informare și conștientizare cu privire la gestionarea azotului rezultat din activitătiile agricole”.

Evenimentul este parte a proiectului „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” derulat de Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului „Controlul Integral al Poluării cu Nutrienți”, împreună cu Consorțiul pentru Bune Practici Agricole și este finanțat de Banca Mondială prin Ministerul Mediului, privind direcția „Nitrați”.

Sesiunea, organizată de Asociația Comunelor din România în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpana își propune să aducă în atenția fermierilor și a celor interesați, informații, recomandări și măsuri de finanțare ce pot fi implementate pentru a preveni și reduce poluarea cu nitrați rezultați din activitățile agricole. Instruirea a fost realizată de Aurel Radu, coordonator instruire ACoR.

Comuna Cumpăna a depus de curând spre finanțare prin PNRR un proiect pentru „Înființarea unei platforme comunale de depozitare a gunoiului de grajd în comuna Cumpăna, județul Constanța”, care prevede și construirea de platforme individuale de colectare a gunoiului de grajd și a altor deșeuri agricole compostabile.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.