Primăria Poarta Albă
Primăria Poarta Albă
Primăria Poarta Albă a depus zilele acestea cererea de finanțare prin PNRR pentru dotarea cu mobilier și echipamente digitale a unităților de învățământ din comună. Potrivit proiectului, se propune dotarea cu echipamente TIC a unui laborator de informatică, dotarea cu mobilier și materiale didactice a 26 de săli de clasă (20 din școala generală și șase clase de grădiniță), dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a laboratorului de biologie și dotarea unui cabinet psihopedagogic, a unuia de echucație tehnologică și a sălii de sport cu echipamente și mobilier specifice.

În infrastructura de învățământ din comuna Poarta Albă autoritățile locale au investit în mod constant în ultimii ani.

Însă posibilitatea de a obține finanțare prin PNRR a venit la momentul potrivit cu atât mai mult cu cât lucrările la noul corp al școlii din Poarta Albă este aproape gata și trebuie dotat cu mobilierul și echipamentele necesare desfășurării activității.

În comuna Poarta Albă, în ciclul primar sunt 11 clase în care învață 267 elevi, în ciclul gimnazial opt clase – 193 de elevi și la ciclul preșcolar sunt șase clase cu 135 de elevi. De asemenea, sunt 11 educatori, 11 învățători și 23 de profesori.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit detaliilor cuprinse în cererea de finanțare depusă de Primăria Poarta Albă, ca urmare a creșterii nivelului de digitalizare a actului educațional și a nivelului de dotare cu mobilier și materiale didactice în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 se dorește realizarea mai multor investiții precum:

  • echiparea laboratorului de informatică – spațiu nou înființat în corpul nou al școlii cu echipamente TIC: tablă interactivă, suport display, 25 de sisteme desktop pentru elevi și un laprop pentru cadrele didactice care utilizează laboratorul, un sistem de sunet, un multifuncțional, o cameră video conferință și un router wi-fi

De asemenea, vor fi dotate cu mobilier 20 de clase din ambele corpuri – nou și vechi cu câte 460 de scaune și 460 de bănci, 20 de bucăți de catedră, un scaun profesor și 20 de dulapuri.

Totodată, în cuprinsul cererii de finanțare este cuprinsă și dotarea cu mobilier a unui număr de lase clase din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit: 60 de măsuțe, 135 de scăunele, 10 catedre, un scaun profesor și 10 dulapuri.

Se dorește și dotarea laboratorului de Biologie cu mobilier și echipamente digitale, a trei cabinete școlare – sală de sport, cabinet psihopedagogică, cabinet educație tehnologică cu echipamente și materiale didactice.

Durata de implementare a unităților de învățământ este în perioada 01.03.2023 – 30.12.2024, iar a laboratoarelor 1 martie 2023 – 30 iunie 2024.

Pentru achiziția de echipamente TIC și dotări (pe loturi) suma alocată este de 836.213 lei durata estimativă a începerii procedurii fiind 1 iulie 2023, iar data finalizării 31.10.2023.

Citește și:

Primăria Poarta Albă cumpără servicii de proiectare pentru viitoarele piste pentru biciclete din comună

A fost scos la licitație contractul pentru realizarea de locuințe ANL în comuna Poarta Albă

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.