Acuzații grave și discursuri pline de supărare au curs în ședința Consiliului Local Constanța care a avut loc astăzi, pe marginea vânzării terenului de sub fostul Bufet Felix din stațiunea Mamaia.

Cel mai dezbătut punct de pe ordinea de zi a fost HCL nr. 120, ce face referire la aprobarea vânzării, prin licitație publică, a Caietului de Sarcini, a Fișei de date a procedurii, precum și a Raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 854 mp, situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, proprietate privată a municipiului, aferent construcției Bufet Felix, cu respectarea dreptului de preempțiune al societății Marina&Santis SRL.

Consilierul USR, Mirela Garip, s-a declarat, de la început, împotriva votării proiectului, opțiunea sa fiind împărtășită și de toți colegii săi de partid:

„Este vorba despre 850 de metri de plajă, nu este un proiect legal, este abuziv”, a spus consilierul, care și-a îndemnat colegii să nu voteze în favoarea vânzării.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Viceprimarul USR, Florin Cocargeanu, a pus paie pe foc:

„Este cel puțin ciudat că raportul de evaluare a fost gata într-o lună, în timp ce alte proiecte de pe ordinea de zi au avut nevoie de peste 3 luni”.

Exact aceste cuvinte l-au enervat pe primarul Vergil Chițac:

„Îmi pare rău de la început pentru membrii de partid USR și consilierii de bună credință. Cei care vă reprezintă sunt cei mai vocali.

Am văzut conduita lor, vorbe, acuzații, victimizare și procese de intenții. Hai să fim serioși, știm cu toții că acolo e o platfomă betonată, nu o plajă, au mai fost alte trei astfel de platfome, care au fost vândute. Au vrut reprezentanții dumneavoastră un eveniment politic în stilul zgomotos, în încercarea de a crea frici cetățenilor.

Nu plec pe fentă, spun tuturor, scopul lor nu e să redea Mamaia cetățenilor, ci ca noi să nu încasăm bani. Nu vă interesează ca noi să co-finanțăm cheltuielile neeligibile din proiectele cu fonduri europene. Alianța politică la primărie PNL-USR nu se suține, nu are nicin rost. Motiv pentru care, vă rog frumos, ieșiți din ipocrizie și treceți în opoziție”.

Discuțiile au durat, apoi, peste o jumătate de oră, dar, în final, votul a fost cel care a contat: 19 consilieri au votat pentru vânzarea celor 854 mp, iar șapte au fost împotrivă.

Ședința de Consiliu Local poate fi urmărită în cele ce urmează, iar declarațiile de mai sus le puteți asculta începând cu minutul 58.30.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.