Prin proiectul COCSPI SE, derulat de Primăria Cumpăna, alte 27 de persoane vor fi calificate în meseria de bucătar. 55 au finalizat partea teoretică
Administrație locală
În parteneriat cu Fundația ZI DESCHISĂ, Primăria comunei Cumpăna implementează proiectul „COCSPI SE – Creșterea Ocupării și Competențelor Șomerilor și Persoanelor Inactive din regiunea Sud-Est”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
În cadrul primei părți a acestui proiect, 55 de persoane din Cumpăna, șomeri și persoane inactive, cu vârste cuprinse între 30 și 64 de ani, absolvenți de minim opt clase, vor fi calificați în meseria de bucătar.
În urmă cu o lună, Primăria Cumpăna dădea startul primei serii. Astfel, cursanții se pot mândri că au terminat partea teoretică și sunt pregătiți să intre în bucătărie, urmând să aplice noțiunile dobândite.
Astăzi, o nouă grupă formată din 27 de persoane își începe călătoria în lumea culinară. În cadrul evenimentului găzduit de Centrul Multifuncțional de Asistență Socio-Medicală din comuna Cumpăna, noii cursanți au făcut cunoștință cu cei ce le vor fi mentori, pe durata celor 720 de ore de curs. Totodată, au fost stabilite și ultimele detalii privind stagiul de practică al cursanților primei grupe.
La eveniment au fost prezenți Mona Jipianu, reprezentant al Fundației „Zi Deschisă”, Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna, Nicolae Bucovală, proprietar al unităților de alimentație publică în care cursanții vor desfășura stagiul de practică, Ana-Maria Bedeleanu-Haneș, inginer în alimentanție, Gheorghe Haneș, maestru în arta culinară, Gabriela Ene și Nicoleta Panait – lectori practică, dar și Marioara Manafu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”.
Cursanții vor beneficia de pachete de hrană și decontarea transportului, iar la finalizarea cursului vor primi o diplomă recunoscută de Uniunea Europeană și o subvenție de 3.600 de lei.
Foto: Facebook Cumpana News
Citește și: