Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Astăzi, Consiliul Local Medgidia se întrunește în ședință de îndată, urgența fiind justificată de rectificarea bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat ” Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid -19” finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Primarul Valentin Vrabie a anunțat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că bugetul acestui proiect este extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate și că acesta este împărțit.

Astfel, peste 5 milioane de euro pentru ACHIZIȚIE DE APARATURĂ MEDICALĂ: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie;

Un milion de euro vor fi folosiți pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Restul de un milion de euro vor fi folosiți pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia.

“Continuăm astfel procesul de modernizare și dotare a Spitalului Municipal Medgidia, început încă din anul 2016. Această unitate sanitară importantă, care deservește peste un sfert din locuitorii județului Constanța, a devenit rapid etalon pe harta spitalelor atractive și sigure pentru pacienți datorită condițiilor, serviciilor și dotărilor puse la dispoziție”, a scris primarul Valentin Vrabie pe pagina sa de Facebook.

Citește și:

”Speranță și încredere!” – mesajul cadrelor medicale din Spitalul Municipal Medgidia

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar