Consilierii locali din Aliman se reunesc joi, 31 ianuarie, de la ora 17.00, la sediul primăriei comunei în prima ședință din acest an. Pe ordinea de zi sunt 12 proiecte de hotărâri importante pentru viața comunității locale ce vor produce efecte în acest an. 

Primul dintre proiecte pe care consilierii locali le vor supune dezbaterii și aprobării vizează aprobarea documentaţiei tehnico-economice, a obiectivului de investiţii, a indicatorilor tehnico-economici, faza – D.A.L.I., aferente obiectivului “Reabilitare și modernizare cămin cultural Aliman și anexă sediu bibliotecă publică Aliman din localitatea Aliman, județul Constanța”.

Un proiect important pentru comunitatea locală care vine în completarea celorlalte instituții de interes public care au beneficiat de renovări pe parcursul anului trecut. Dintre acestea amintim școala și grădinița de la Dunăreni, dar și construcția dispensarului din același sat. În plan pentru acest an este și reabilitarea grădiniței din Vlahii.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre de pe ordinea de zi vizează aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al compartimentului de asistenţă socială de la nivelul Comunei Aliman, urmat de cel care face referire la aprobarea coeficienţilor care stau la baza determinării salariilor de bază pentru funcţiile publice şi funcţiile contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Aliman, începând cu luna ianuarie 2019.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, și beneficiarii de ajutorul social din comună fac obiectul unui proiect de hotărâre inițiat de primarul George Nicola. Astfel, se supune votului un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de acţiuni sau de lucrări de interes local pe anul 2019 aplicabil persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social din comuna Aliman.

Un alt proiect de hotărâre face referire la aprobarea Raportului privind activitatea desfăşurată de asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, angajaţi în cadrul Primăriei Comunei Aliman, judeţul Constanţa, pe semestrul II anul 2018.

În ședința din 31 ianuarie vor fi acordate și trei ajutoare financiare dintre care două în caz de deces (către David Vasile urmare a decesului numitului Ruse Gheorghe din satul Floriile și către doamna Mihai Aurica urmare decesului fratelui său, Mititelu Nicu din satul Vlahii, comuna Aliman) și a unui ajutor de urgenţă familiei domnului Dumitrache Arghir din satul Dunăreni, comuna Aliman.

De asemenea, se supune dezbaterii aprobarea unui post de “asistent personal” pentru minorul cu handicap gradul grav, Alex-Ionuţ Bălăceanu din satul Vlahii.

Nu în ultimul rând, consilierii locali vor stabili taxa de salubrizare în Comuna Aliman, pentru anul 2019.

Ultimele două proiecte aflate pe ordinea de zi zicează prezentarea de către primarul George Nicola a Raportului privind transparenţa decizională pe anul 2018 de la nivelul Primăriei Comunei Aliman, conform Legii nr.52/2003 (r), dar și a Raportului privind implementarea Legii nr.544/2001 de la nivelul Primăriei Comunei Aliman, pe anul 2018.

Citește și:

Primăria din Aliman pregătește un loc de joacă pentru copiii din Vlahii. Ce alte planuri are administrația locală pentru comunitate în 2019

Gard nou și teren de joacă la școala din Aliman și la cea din Dunăreni

Aliman: Pentru prima dată, 12,6 km de străzi din comună vor fi asfaltate

Școala și grădinița din Dunăreni, la prima reabilitare din ultimii 20 de ani. Astăzi a început lucrarea de pietruire a străzilor din comuna Aliman ce nu vor fi asflatate

Proiecte în derulare în comuna Aliman. Loc de joacă nou pentru copiii din localitate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.