Reorganizare administrativ-teritorială
Reorganizare administrativ-teritorială
Deputatul Tudor Benga a introdus în circuitul legislativ un proiect de lege care vizează reforma administrativ-teritorială, și anume o viziune care cuprinde trei puncte centrale ale subiectului.

Este vorba despre comasarea județelor, pragurile minime de populație ale comunelor și orașelor, și accesul la servicii publice în localitățile unde primăriile ar fi comasate.

„E un subiect foarte sensibil de care toată clasa politică fuge și mai ales coaliția PSD-PNL-UDMR care ține țara baronizata plecând fix de la fragmentarea administrativă excesivă a României. Și tocmai fiindcă actuala coaliție fuge de dezbaterea parlamentară a tuturor temelor mari de reformă a statului cred că e necesar aducem aceste teme în circuitul legislativ pentru a vedea exact și pozițiile CES-ului și ale CL-ului și ale Guvernului și ale partidelor și ale tuturor actorilor instituționali implicați”, a scris deputatul Tudor Benga pe pagina sa oficială de Facebook.

Astfel, viziunea propusă de deputat pleacă de la „nevoia imperioasă” de a reduce fragmentarea administrativă a țării. El a propus o viziune de comansare a județelor care „să respecte identitățile tradiționale ale celor zece mari regiuni istorice ale țării, dar totodată și fluxurile umane, economice și logistice ale României de azi”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, Tudor Benga a menționat, în finalul postării, că România nu își poate îndeplini potențialul de dezvoltare fără o reformă profundă a statului.

„Voi reveni mai în detaliu atât la logica pragurilor (5.000 la comune și 10.000 la orașe) cât și a comasării județelor (12 la număr) zilele următoare însă așa cum am spus-o de nenumărate ori consider că România nu își poate îndeplini potențialul de dezvoltare fără o reformă profundă a statului, iar cea administrativ-teritoriala este una dintre cele mai importante”.

Foto: Facebook Tudor Benga

Citește și:

Cum ar putea fi reîmpărțită România: Propunerile de reorganizare a țării după apelul CCIR

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.