Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni. Aproape 20 de milioane de lei se vor folosi pentru modernizarea unor străzi, a iluminatului public, montarea de mobilier urban şi amenajarea unor spaţii verzi. La sfârșitul lunii august Primăria municipiului Mangalia a semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii din stațiunea Saturn.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, valoarea totală a fiind de 19.112.081,65 lei, din care Primăria Mangalia contribuie cu 382.241,63 lei.

La Primăria Mangalia a fost lansat, joi, proiectul „Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, finanţat din fonduri europene şi destinat creşterii numărului de turişti şi punerii în valoare a zonei de sud a litoralului.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

„Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize şi evaluări, am semnat contractul de finanţare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitaţie şi sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren”, a explicat primarul Mangaliei, Radu Cristian, potrivit Mediafax.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, iar perioada de implementare expiră la data de 31 octombrie 2019.

După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Vor exista, de asemenea, panouri electronice de informare, amplasate în cele trei intersecţii formate de străzile reabilitate, cu gestionarea online a conţinutului afişat.

Urmează modernizarea stațiunii Neptun și a falezei Mangalia-Saturn

De asemenea, Primăria Mangalia a mai depus și alte proiecte de modernizare, cu fonduri europene. „Ne bucurăm că am deschis seria reabilitării staţiunilor din zona de sud a litoralului. Până la sfârşitul acestui an, vom semna alte contracte cu finanţare UE, pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp, dar şi a falezei Mangalia-Saturn”, a precizat primarul Radu Cristian.

Primăria Mangalia se află în faza de precontractare cu alte obiective de investiţii, respectiv reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), modernizarea Pieţei Republicii sau asfaltarea unui număr de 17 străzi din oraş, toate acestea cu fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.