Seism
Seism
65 de proiecte care au fost depuse în cadrul Programului Național de Consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat au fost selectate pentru finanțare, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. Cinci dintre acestea vizează clădiri din Constanța.
Următoarele proiecte vizează clădiri din municipiul Constanța:
Proiecte municipiul Constanța - lucrări de intervenții
Proiecte municipiul Constanța – lucrări de intervenții

În total, nouă instituții de învățământ, două unități de sănătate, un edificiu socio-cultural și 53 de blocuri de locuințe au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele necesare. Clădirile sunt din Bacău, București, Constanța, Dolj și Iași, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 1.682.433.071,73 de lei.

Aceste 65 de proiecte se adaugă celorlalte 80 de proiecte selectate în luna martie, în valoare de 1,59 de miliarde de lei, și, în urma includerii pe Ordinul de ministru, beneficiarii trebuie să depună documentația necesară pentru încheierea contractelor de finanțare. Odată încheiate aceste contracte, întrucât finanțarea este asigurată din fonduri publice, se va derula procedura de achiziție publică, iar ulterior pot începe lucrările de consolidare.

Ministerul Dezvoltării derulează Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat, care, pentru anul 2023, are un buget alocat de 200 de milioane de lei credite bugetare și 500 milioane de lei credite de angajament, iar finanțarea este de 100%. Locatarii clădirilor consolidate și autoritățile locale nu vor fi nevoiți să restituie banii.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Care sunt unitățile de învățământ din România încadrate în clasa de risc seismic I

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.