Bani
Bani
Guvernul condus de Viorica Dăncilă a aprobat, joi, un proiect de hotărâre care vizează toți bugetarii. Executivul a făcut mai multe modificări în ceea ce privește banii de cazare. 

Este vorba despre bugetarii delegați. În această categorie intră foarte mulți angajați, de la funcționari publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, la polițiști și militari.

Astfel, de la 1 ianuarie 2019, bugetarii delegați la 50 de km față de locul de muncă permanent vor beneficia de o sumă fixă de bani pentru a-și acoperi cheltuielile de cazare.

Mai mult, Cabinetul Dăncilă a schimbat și o regulă foarte importantă. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să prezinte angajatorului documente justificative pentru a primi banii de cazare.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit proiectului de hotărâre, o persoană aflată în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care își are locul permanent de muncă, beneficiază de o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituția publică în care îşi desfăşoară activitatea.

Cei delegați într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au locul permanent de muncă şi care nu se pot înapoia la sfârşitul zilei de lucru, beneficiază de o alocație zilnică de delegare compusă din:

a) o indemnizație de delegare, în cuantum de 20 lei/zi, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituția publică în care îşi desfăşoară activitatea;
b) o alocație de cazare, în cuantum 230 lei/zi, în limita căreia personalul trebuie să îşi acopere cheltuielile de cazare.

De asemenea, în situații temeinic fundamentate, alocația de cazare poate fi majorată cu până la 50%.

Sursa: www.bugetul.ro

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.