Este cel de-al 15-lea an de când, la inițiativa primarului Mariana Gâju, copiii abandonați, aflați în asistență maternală la diferite familii din  Cumpăna și nu numai sunt botezați la fiecare mare sărbătoare de către oameni cu suflet pe care administrația locală din Cumpăna i-a încurajat să facă un gest creștinesc.

Așa cum se obișnuiește la fiecare mare sărbătoare din an, administrația locală din Cumpăna, prin Serviciul de Asistență Socială din cadrul primăriei, au găsit oameni cu suflet mare care au vrut să ajute câțiva copii ce au fost părăsiți de părinți și să-i încreștineze. Cinci copii au primit taina Botezului în Biserica “Sfânta Maria” din Cumpăna, al cărei hram a fost săvârșit astăzi, chiar de la Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și de preoții lăcașului de cult.

Ceremonialul botezului a fost oficiat de către Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, şi de un sobor de preoţi.

“Un parteneriat de suflet” așa cum l-a denumit primarul Mariana Gâju, pe care autoritățile locale l-a dezvoltat cu Direcția Generală pentru Asistență și Protecția Copilului Constanța în 14 ani.

Slujba oficiată pentru creştinarea celor cinci micuti – Mario Dominic, David Andrei, Maria Geanina, Daniela Maria, Luca Andrei, a fost emoţionantă pentru toţi cei prezenţi.

Primarul comunei, Mariana Gâju, le-a oferit nașilor câte o icoană în semn de respect și credință față de gestul pe care l-au făcut față de acești copii năpăstuiți de soartă.

După botezul copiilor, a avut loc praznicul acestei sfinte sărbători, la care au participat atât locuitorii comunei, cât şi oaspeţi din localităţile limitrofe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.