Autoritățile locale din Medgidia au comemorat astăzi, în avans, Ziua Veteranilor de Război. Această zi cu o deosebită însemnătate istorică se sărbătorește pe 29 aprilie însă, din cauza faptul că în 2019, această zi pică în a doua zi de Paște, administrația locală a luat hotărârea ca evenimentul să fie marcat astăzi în municipiul Medgidia, la Monumentul Eroilor din localitate.

Evenimentul a debutat cu întâmpinarea oficialităților prezente, darea onorului și intonarea imnului național al României, urmate de serviciul religios și depunerile jerbelor și coroanelor de flori la Monumentul Eroilor. 

La eveniment a fost prezent și primarul municipiului, Valentin Vrabie care a vorbit despre însemnătatea Zilei Veteranilor de Război: “Este un moment important în care îi comemorăm şi omagiem pe cei pentru care apărarea ţării a reprezentat crezul suprem. Cu această ocazie adresez tuturor veteranilor şi invalizilor de război, adevărate simboluri ale curajului şi devotamentului faţă de ţară, cele mai bune gânduri alături de recunoştinţa și prețuirea mea. La mulţi ani, viaţă lungă în pace şi linişte sufletească!”, a declarat primarul municipiului Medgidia, într-o postare pe pagina de socializare.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Această zi aminteşte de 29 aprilie 1902, când regele Carol I a promulgat, la solicitarea supravieţuitorilor Războiului de Independenţă (1877-1878), Înaltul Decret prin care a fost instituit pentru prima dată titlul de ”veteran de război”, în conformitate cu Convenţia Statelor Europene de la Geneva, în onoarea ostaşilor care au luptat în acest război.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.