Vineri, 12 aprilie 2019, de la ora 13.00, la un hotel din Mamaia se va lansa un nou produs atestat tradițional, brânza de capră de la Stejaru. Evenimentul „Povestea Gustului cu Picurarlu din Stejaru” face parte din seria Experiențelor Dobrogene inițiate și organizate de ong-ul Inomar Cluster și susținute de Asociația Țăranii Dobrogeni și Asociația Culturală Wild Art.

Publicitate

“Venim cu un produs unic prin gust, prin compozitie, prin istoria familiei care-l prepară, prin simplitatea și bunul simț al Picurarlui de la Stejaru (Tulcea) care distribuie produse proaspete și gustoase de mai bine de trei ani pe piața constanțeană cu ajutorul comunității Țăranilor Dobrogeni și care cu sprijinul Asociației Inomar Cluster a reușit ceea ce mulți încă visează… Să obțină atestatul de produs tradițional certificat, pentru Brânza de Capră de la Stejaru. Mai mult decât atât, confirmând convingerea noastră că Dobrogea înseamnă “Nord” și “Sud” impreuna, brânza de capră de la Stejaru este deja ingredient în pâinea cu brânză de la “Pofta de Pâine”, o brutărie care face pâine tradițională, una din poveștile de succes de la “Experiențe Dobrogene”, de care ați auzit deja și despre care sigur vom mai vorbi”, transmit organizatorii.

Brânza de capră va fi însoțită de pâinea de casa plămădită de Otilia Dragomir în mica ei brutărie de la „Poftă de pâine”, dulceață de trandafiri făcută de familia Gigi și Mihaela Dumbravă, țărani dobrogeni care dețin întinsa cultură de trandafiri de la Cobadin și vinurile alese dobrogene din Crama Hamangia, prezentate de Alex Petrescu.

La eveniment va fi prezent și Ansamblul de Dansuri Tradiționale Armânești  „Vanghilizmo” de la Mihail Kogălniceanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.