Asociația “Poiana lui Ovidiu” este prezentă în aceste zile la prezentă la Târgul Național de Produse Tradiționale care se desfășoară în Mamaia, în incinta Aqua Magic. Demersul de a le oferi posibilitatea fermierilor din zonă de a se promova, relansând astfel agricultura locală aparține primarului orașului Ovidiu, George Scupra care a avut ideea creării acestei asociații. Orașul Ovidiu, prin satele Poiana și Culmea este recunoscut pentru livezile, vița de vie și produsele legumicole pe care le oferă consumatorilor.

Asociația “Poiana lui Ovidiu” a prezentat celor care au călcat pragul târgului deschis în Mamaia producători locali și produse din zona Dobrogei alături de cunoscuții Țărani Dobrogeni și mult asteptații producători ai Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale care au venit la târg cu diverse delicatese: miere și produse apicole, legume, brânzeturi, proaspete și maturate și derivate din lapte, dulcețuri, gemuri,siriropuri, murături, diverse sortimente de zacuști, produse din carne, mezeluri tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării.

La eveniment a fost prezent și primarul orașului Ovidiu care i-a încurajat pe constănțeni, dar nu numai, să vină în acest week-end la târg și să se bucure de preparatele pe care producătorii locali și nu numai le pun la dispoziția lor. “Asociația noastră, “Poiana lui Ovidiu”, are 60 de producători locali care produc și oferă spre vânzare miere, lapte, diverse brânzeturi, fructe sau legume. Noi ne-am dorit ca prin această platformă cei care nu găsesc în hipermarket-uri produsele pe care și le vor printr-un simplu click să poată să-și găsească producătorul său aproape, fie că este de miere, de legume, de fructe și să intre într-un parteneriat cu el”, ne-a spus primarul George Scupra.

Mircea Ovezea (Asociația “Poiana lui Ovidiu”): “Sunt produse făcute după rețete vechi și foarte vechi, iar fiecare preparat are o poveste în spate”

Mircea Ovezea, producător din orașul Ovidiu a prezentat publicului spre degustare produse din carne de pasare, pui, rață și bibilică. “Am venit în cadrul acestui târg șapte feluri de preparate realizate în gospodăria proprie cu materie primă crescută de familie, nu provine din comerț și nu de la terți: pastramă de rață, pastramă de vită, două feluri de mușchi de porc, o ruladă de bibilică și curcan, fleică de porc și pastramă de curcan. Sunt produse făcute după rețete vechi și foarte vechi, fiecare preparat are o poveste în spate, vine dintr-o anumită regiune a țării pe care am descoperit-o în urma vacanțelor, dialogurilor cu diverse persoane, de regulă înaintate în vârstă. Bucătăria este un hobby pentru mine”, ne-a spus președintele Asociației “Poiana lui Ovidiu”. Acesta ne-a mai spus că lumea trebuie să aibă încredere în produsele comercializate de producătorii locali pentru că ei produc în primul rând pentru consumul propriu şi vând surplusul.


Degustarea bunătaților preparate de Mircea Ovezea au fost însoțite de muzică dobrogeană și de dansurile Anasamblului de Dansuri Tradiționale “Dobrogeanca” din orașul Ovidiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.