Ciobanul Ghiță, pe numele său real Gheorghe Dănulețiu, a fost primit de prim ministrul Nicolae Ciucă, în calitate de președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor din România (APC).

Potrivit Agroinfo, Ghiță Ciobanul a făcut lobby pentru respingerea inițiativei legislative a fostului premier, Florin Cîțu, prin care se urmărește interzicerea exportului de animale vii. Potrivit asociației pe care o conduce, proiectul ar falimenta 60%-70% din fermele de ovine, pentru că, fără export, acestea ar fi nevoite să își închidă activitatea.

„Noi, oierii din România, suntem cei mai mari exportatori de ovine vii către țările arabe. Cu exportul de ovine vii supraviețuim și reușim să facem profit. Când prețul kilogramului de miel era 13 lei – 14 lei, kilogramul la porumb era 60 de bani. Acum e mai jos prețul la miel, dar prețul la kilogramul de porumb s-a dublat.  Cheltuielile noastre din ferme s-au dublat, dar noi tot cu atât vindem mielul. Unde-i câștigul nostru?! Fără export, mergem pe pierdere și crescătorii de oi sunt duși la faliment, sunt forțați să pună lacătul pe ferme”, a declarat Ghiță Ciobanul, pentru Agroinfo.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ghiță Ciobanul a plecat de la premierul României cu promisiunea clară că proiectul de lege care pune capăt exportului de animale vii din fermele românești nu va trece de Parlament până când oierii români nu vor avea o alternativă cel puțin la fel de profitabilă ca exportul de animale vii.

Sursa foto: Agroinfo

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.