Fermă
Fermă
O ordonanță de urgență semnată de ministrul Agriculturii Petre Daea instaurează pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani și amenzi de până la 15.000 de lei pentru micii fermieri care aplică tratamente de protecția plantelor, aici fiind incluse tratamente cu erbicide, insecticide, fungicide și chiar regulatori de creștere, scrie agrointel.ro.

Actul normativ publicat de Ministerul Agriculturii este deja ștampilat și semnat de ministrul Petre Daea.

Astfel, toți producătorii agricoli care nu sunt fiscalizați nu vor mai avea dreptul să își lucreze, practic, pământul dacă nu fac contract cu o firmă care prestează servicii agricole.

De asemenea, în actul normativ sunt prevăzute amenzi între 10.000 și 15.000 de lei pentru o serie de încălcări ale OUG, inclusiv pentru încălcarea articolului 59, cel care obligă persoanele fizice neautorizate să angajeze firme de prestări servicii pentru aplicarea tratamentelor în câmp.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Pentru fitofarmacii, OUG restricționează comercializarea produselor de protecția plantelor care au ambalaje de peste 1 kilogram sau 1 litru.

Ministerul Agriculturii a publicat ieri seară, marți – 22 noiembrie, un proiect de Ordonanţă de urgenţă privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea şi prestarea de servicii cu produse de protecţie a plantelor pe teritoriul României.

Spre deosebire de alte acte normative puse în dezbatere de către MADR, acest text legislativ este deja semnat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, și probabil a plecat deja spre avizare în această formă și către celelalte ministere pentru aviz.

După ce va primi toate avizele, ordonanța de urgență trebuie să fie adoptată în ședință de Guvern și, prin publicarea în Monitorul Oficial, intră în vigoare.

Ordonanța de urgență publicată poate fi consultată în cele ce urmează:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Sursa: www.agrointel.ro

Sursă foto: Agrointel

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.