Cereale
Cereale
România aşteaptă planul de acţiune al Ucrainei cu privire la exportul de cereale, urmând să ia decizii în consecinţă pentru protejarea agricultorilor români.

”Guvernul îşi exprimă regretul cu privire la faptul că nu a fost identificată o soluţie în plan european pentru prelungirea restricţiilor”, a transmis Executivul.

Guvernul României aşteaptă din partea Ucrainei prezentarea Planului de Acţiune cu privire la măsurile eficiente de control al exportului pentru prevenirea denaturării pieţei cerealelor din ţara noastră, măsuri pe care s-a angajat că le va prezenta până la finalul zilei de luni, 18 septembrie 2023.

Totodată, îşi exprimă regretul cu privire la faptul că nu a fost identificată o soluţie în plan european pentru prelungirea restricţiilor la importul de cereale din Ucraina, măsură solicitată de statele membre afectate de aceasta decizie”, a transmis, vineri seară, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Potrivit Executivului, în funcţie de Planul de Acţiune prezentat de partea ucraineană, Guvernul României va decide măsurile potrivite pentru protejarea fermierilor români.

”Guvernul României este în contact permanent cu Comisia Europeană şi cu partea ucraineană pentru a se asigura că noul mecanism de limitare a efectelor importurilor produselor ucrainene, propus de CE, va preveni distorsiunile pieţelor statelor membre UE care au fost protejate prin măsurile preventive de limitare a importurilor din Ucraina”, a mai transmis Executivul.

Comisia Europeană a decis vineri să ridice restricţiile impuse importurilor de cereale ucrainene, valabile în cinci ţări, între care România, dar a cerut Kievului să elaboreze un plan de măsuri eficiente pentru controlul transporturilor.

Citește și:

Iată ce măsuri a anunțat, la Constanța, ministrul Transporturilor, pentru creșterea exportului de cereale ucrainene

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.