Purcei
Purcei
Guvernul a aprobat mai multe acte normative în cadrul ședinței din data de 1 martie 2023. Una dintre hotărâri prevede aprobarea programului de susținere a crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și Mangalița pentru anul 2023.

Prin actul normativ se continuă sprijinul acordat crescătorilor de animale din rasele Bazna și/sau Mangalița pentru a-și crește numărului de animale de reproducție cu scopul majorării efectivelor de porci din aceste rase la nivel național.

De asemenea, actul normativ prevede acordarea unui ajutor de minimis 1.200 de lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimum patru produși/an/scroafă, la o greutate de minimum 8 kilograme/cap.

Schema de ajutor de minimis se aplică crescătorilor de porci de reproducție din rasele Bazna și/sau Mangalița, respectiv:

a) Producătorilor agricoli PFA, II și IF;
b) Producătorilor agricoli societăţi agricole;
c) Producătorilor agricoli persoane juridice.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Ce condiții trebuie să îndeplinească beneficiarii:
  • Să deţină exploataţii înregistrate/autorizate sanitar-veterinar;
  • Să deţină scroafe din rasele Bazna și /sau Mangalița, înscrise în registrul genealogic în secțiunea principală la data depunerii cererii de înscriere identificate și înregistrate în Baza Națională de Date (BND);
  • Să deţină registrul exploataţiei, completat şi actualizat;
  • Să facă dovada livrării spre comercializare a unui număr de minim 4 produși/an/scroafă, la o greutate de  minim 8 kg/cap;
  • Să identifice și să înregistreze produșii prevăzuţi la lit. d), potrivit Normei sanitar-veterinare pentru implementarea procesului de identificare și înregistrare;
  • Să mențină numărul de scroafe cu care s-au înscris în Program până la data de 15 decembrie 2023, inclusiv.

Cererile de înscriere pot fi depuse la Direcțiile pentru Agricultură Județene, de la adoptarea acestei hotărâri până în data de 30 iunie 2023, inclusiv, iar cererile de plată şi documentele justificative se depun până cel târziu la data de 22 decembrie 2023, inclusiv.

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Fermierii pot solicita ajutorul pentru bunăstarea animalelor: Data limită este 24 martie

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.