pesta porcina
Astăzi, Comitetul Local de Combatere a Bolilor la Animale a fost convocat de către prefectul județului, ca urmare a confirmării unui nou focar de pestă porcină africană, în zona localității Mircea Vodă.  
Publicitate

Exploatația de 24 porcine este izolată și, deși la momentul actual nu implică riscuri de transmitere în zonă, consideră specialiștii DSV, trebuie intervenit rapid pentru a fi evitată răspândirea virusului.

În cadrul ședinței, prezidate de către prefectul județului, membrii CLCB au votat pentru sacrificarea animalelor, măsură care este acceptată și de către proprietarul porcinelor.   

Cum porcii sunt înregistrați în unitatea administrativ-teritorială Mircea Vodă, dar localizarea fizică a acestora este pe raza comunei Peștera, autoritățile celor două  localități vor conlucra împreună cu specialiștii DSV, astfel încât operațiunea de sacrificare și îngropare a celor 24 de porci să se desfășoare rapid și fără urmări nedorite.

În consecință, acțiunea va fi demarată în cursul acestei zile, de către o echipă comună formată din reprezentanți ai DSV, autorități publice locale și MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.