Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Biroul Electoral Județean Constanța a prezentat noi date despre rezultatele înregistrate la alegerile pentru Consiliul Județean și pentru președinția Consiliului Județean. De asemenea, a precizat și unde sunt localitățile unde s-au făcut contestații.

Locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Constanța, Gabriela Ghervase, a declarat că datele sunt în continuare parțiale și nu a fost oferită o statistică finală.

“Am primit toate voturile și procesele verbale de la toate circumscripțiile de pe raza județului Constanța, am centralizat parțial toate aceste documente, nu avem o statistică finală, avem o statistică parțială cu privire la alegerile administrației publice locale pentru Consiliul Județean și pentru președintele Consiliului Județean. Avem PNL și la președinte de Consiliu Județean și la Consiliul Județean. La Consiliul Județean cu un procent de 36,11%, la președinte de Consiliu Județean 37,42%, urmat de Alianța ALDE-ADER-PNȚCD-PSD, cu 25,25% la președinte Consiliul Județean și 23% la Consiliul Județean. După aceea este USR-PLUS, la președinte Consiliul Județean cu 13,52% și la Consiliul Județean cu 12,94%. Mai sunt PMP și Pro România, care au depășit pragul. Foarte aproape de pragul de 5% mai este Partidul Ecologist, urmează să vedem dacă la finalul centralizării tuturor voturilor vom avea un alt procent față de cel care este acum”, a afirmat Gabriela Ghervase.

Ea a menționat și localitățile unde au fost făcute contestații.

“În ceea ce privește procesul electoral, avem câteva contestații venite în termen cu privire la numărarea și exprimarea votului. În ceea ce privește reverificarea voturilor nule la nivelul anumitor circumscripții din județ, este vorba de circumscripția Techirghiol, Siliștea, Constanța și Cumpăna. De asemenea, mai avem din partea PMP o solicitare pentru Costinești ca voturile care au fost exprimate până la momentul înlocuirii buletinlor de vot să rămână valabil exprimate și să nu fie considerate voturi nule. Este vorba de un număr de 207 voturi la una dintre secții de votare – 413 și 209 la altă secție de votare. Vom decide ce urmează să se întâmple cu aceste voturi”, a declarat locțiitorul președintelui Biroului Electoral Județean Constanța.

Citește și:

Mohammad Murad cere Biroului Electoral Central ANULAREA alegerilor pentru municipiul Mangalia şi reluarea votului

Buletine de vot greșite la Costinești. Alegerile ar putea fi AMÂNATE!