Maria Lupu Vasilescu și Mihai Sorin Vasilescu
Maria Lupu Vasilescu și Mihai Sorin Vasilescu
Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, convocat în data de 28 februarie 2023, se regăsesc două proiecte de hotărâre ce prevăd acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Constanța pentru doi actori ai Teatrului de Stat din Constanța.
Este vorba despre următoarele proiecte de hotărâre:
  1. Proiect de hotărâre nr.45/10.02.2023 privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Constanța domnului Mihai Sorin Vasilescu. Iniţiator, Consilier Județean, Nicoleta Bercaru;
  2. Proiect de hotărâre nr.46/10.02.2023 privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Județului Constanța doamnei Maria Lupu Vasilescu. Iniţiator, Consilier Județean, Nicoleta Bercaru;

Mihai Sorin Vasilescu este actor pensionat în cadrul Teatrului de Stat Constanța. El a absolvit IATC în anul 1980 și a fost repartizat la Botoșani, de unde a ajuns la Teatrul „Fantasio” în anul 1983, pe care l-a și condus timp de 11 ani.

Potrivit unei postări de pe pagina oficială de Facebook a Teatrului de Stat Constanța, alături de rolurile jucate în spectacolele de revistă, Mihai Vasilescu a întruchipat personaje și în spectacole cu piese de Shakespeare, Cehov, Brecht, Durrenmatt, Victor Ion Poa și mulți alții.

De asemenea, potrivit sursei menționate anterior, Maria Lupu și-a început cariera artistică la Teatrul de Păpuși, actualul Teatru pentru Copii și Tineret, ajungând apoi la Teatrul „Fantasio”. În cele din urmă, aceasta a mers la Teatrul Dramatic, actualul Teatru de Stat Constanța.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Actrița are un palmares bogat, ce cuprinde, la teatrul de păpuși, spectacole regizate de Cristian Pepino, Kovacs Ildiko, Stefan Lenkisch, numeroase spectacole la teatrul de revistă și premii semnificative, printre care Premiul „Zizi Șerban” pentru cea mai bună interpretare feminină, la Festivalul Teatrelor de Revistă.

Foto: Facebook Teatrul de Stat Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.