Aurelia Lăpușan, poetă, prozatoare, publicistă, și Doina Păuleanu, sufletul Muzeului de Artă constănțean de 40 de ani au primit ieri, în cadrul ședinței Consiliului Județean Constanța, titlurile de cetățeni de onoare. Aportul lor la viața culturală constănțeană și dobrogeană este argumentul suprem în gestul pe care autoritățile județene au decis să îl facă în ședința din prima lună a lui 2019.
Cu o experiență de viață , dar și cu cariere de decenii în spate, care au format zeci și sute de tineri fiecare în domeniile lor, cele două doamen, emoționate și modeste, așa cum le cunosc cei care au interacționat de-a lungul anilor cu domniile lor, și-au primit titlurile în aplauzele consilierilor, oaspeților prezenți la eveniment, dar și a unor foști studenți ori discipoli. Cel care a avut onoarea să le înmâneze titlurile a fost președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu
Doina Păuleanu este Este absolventă a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti , secţia Istoria şi teoria artei, promoţia 1971.
Criticul de artă a publicat de-a lungul timpului mai multe lucrări de istoria artei şi despre principalele atracţii ale oraşului Constanţa pentru activitatea sa, a primit premiul Chevalie de L Ordes des Arts et des Lettres, în 2008.
Înzestrată cu har divin, distinsa Aurelia Lăpuşan şi-a făurit o admirabilă carieră, reuşind astfel să devină o complexă personalitate culturală a Constanţei. Aurelia Lăpuşan este poetă, prozatoare, publicistă. A absolvit Facultatea de Limba şi Literatura Română, Universitatea Bucureşti. Are doctorat în teatrologie şi filmologie la Universitatea” IL. Caragiale” Bucureşti (1998). A fost bibliograf, redactor, publicist comentator, redactor şef, director publicitate, şef departament, director, manager presă.
A debutat în revista „Tomis”, 1966, un an mai târziu în revista „Universitas” a Facultăţii de Litere Bucureşti. A publicat la „Luceafărul”, „Steaua”, „Săptămâna”, Suplimentul literar artistic al „Scânteii tineretului”, „Tomis”, „Litoral”, „Cuget liber”, „Marea Noastră”, ”Agora„. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala „Dobrogea”, din 1997.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.