În perioada 1 – 6 octombrie, artiștii Valentin Cernat, Mihai Şovăială şi Ovidiu Pop au realizat un workshop de artă participativă în colaborare cu elevii Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia. Rezultatele vor fi prezentate publicului în cadrul expoziției “Spațiul Tineretului Fragil” ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor în perioada 7 – 12 octombrie. De asemenea, joi, de la ora 18.00 va avea loc o proiecție de film documentar despre construcția canalului Dunăre-Marea Neagră.

Echipa Alternator este compusă din artiştii Valentin Cernat, Mihai Șovăială și Ovidiu Pop, iar
cei trei au început cercetarea spaţiului Canalului Dunăre – Marea Neagră din 2016. Anul acesta continuă cercetarea în cadrul proiectului Alternator, dezvoltând o cercetare complexă legată de arta executată la Canal.
Vernisajul expoziției „Spațiul Tineretului Fragil” va avea loc astăzi, de la ora 18.00 și o să fie deschisă publicului până pe data de 12 octombrie. În seara de joi pe 10 octombrie, de la ora 18.00, este organizată o proiecție de film documentar despre construcția canalului Dunăre-Marea Neagră, iar sâmbătă 12 octombrie, la aceeași oră, va avea loc o prezentare de text și sunet.

Evoluția proiectului se poate urmări pe pagina de Facebook: Alternator la Canal și pe pagina de Instagram: @alternatorlacanal .