Sâmbătă, 19 noiembrie 2022, orele 11.00, în Sala de Conferințe a Curții Brâncovenești  din strada Vasile Lupu nr. 43 – 45, se va desfășura o activitate culturală constând în lansarea a două lucrări. Una îi are în prim plan pe marinarii români, iar cea de-a doua cuprinde poeme și eseuri despre natură.

Prima lucrare se numește “Glorie și dramă. Marina Regală Română (1940 – 1945)“ și îi are ca autori pe Comandor dr. Jipa Rotaru și Comandor dr. Ioan Damaschin. Sunt redate, prin text și imagini, acțiunile de luptă ale Marinei Române, eroismul și sacrificiile marinarilor români, în luptele duse pe Marea Neagră și pe Fluviul Dunărea, în cel de-al Doilea Război Mondial. În capitolul final al lucrării este redată drama Marinei Regale a României:

“În dimineața de 5 septembrie 1944, în condițiile în care România declarase la 23 august, în mod unilateral, Armistițiul cu URSS, trupele sovietice, având un comportament de cotropitori, au confiscat toate navele militare și civile românești, de la mare și fluviu, pe care le-au relocat apoi în porturile sovietice, luând în prizonierat o parte din echipaje“.

Lucrarea reprezintă totodată un omagiu adus celor care au depus Jurământ de Credință să apere Țara și Drapelul, chiar cu prețul vieții, multor eroi marinari fiindu-le mormânt marea și fluviul.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

A doua carte lansată sâmbătă se intitulează “Frunze-n vânt” și este scrisă de Cdor.(r) ing. Iorgu Paraschiv. Lucrarea cuprinde poeme și eseuri despre natură, inclusiv despre natura umană.

Activitatea se va desfășura sub egida Departamentului „Apărarea prin Cultură” a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) care își propune să promoveze evenimente culturale cum ar fi: lansări de carte de creație literară ori științifică, vernisaje de expoziții de pictură, navomodelism, aeromodelism, – având protagoniști membri ai SCMD.

Sunt așteptați la acest eveniment toți cei interesați de tematica lucrărilor.

Citește și:

(Foto) Lansare de carte, expoziție de pictură, muzică și concursuri sportive de Ziua Copilului, la Medgidia

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.