O, Ce veste minunată! spectacolul pus în scenă de actorii Teatrului Căluțul de Mare a fascinat publicul de toate vârstele. Interpretarea de excepție, răsplătită cu aplauze la scenă deschisă
Cultură
Teatrul Căluțul de Mare a oferit publicului constănțean o interpretare de excepție a piesei „O, Ce veste minunată!“, care a fost răsplătită cu aplauze la scenă deschisă, cu flori și ovațiuni, de către spectactorii de toate vârstele.
Punerea în scenă a spectacolului „O, Ce veste minunată!“ la Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare, din Constanța, a reprezentat și reprezintă un real succes, sala dovedindu-se neîncăpătoare pentru publicul dornic să vadă povestea din spatele colindului cu același nume.
Duminică, 8 decembrie 2024, copii și adulți, părinți și mătuși, s-au lăsat transpuși într-o altă vreme, în vremurile Fecioarei Maria și ale lui Iosif, ale Pruncului Iisus, totul spus însă cu mult haz și tâlc, astfel încât mesajul să ajungă liber chiar și către cei mai mici dintre spectatori.
Echipa de la Teatrul Căluțul de Mare ce s-a ocupat de spectacol
Spectacolul se bazează pe un text de Sergiu Bucur, regia artistică aparținându-i lui Gheorghe Balint, iar asistența pentru regia artistică fiind asigurată de Lică Gherghilescu.
Scenografia este opera Eugeniei Tărășescu-Jianu, muzica este creația lui Alexandru Neș, iar sculptorul păpușilor este Viorel Ungureanu.
În distribuție se regăsesc Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Inga Marcu/ Claudia Brădescu, Cristian Mitescu/ Dan Cojocaru, iar vocea pruncului Iisus îi aparține lui Ianis Gherghilescu.
Mesaje cu tâlc, transmise în forma potrivită, chiar și pentru cei mai mici spectatori
Piesa „O, Ce veste minunată!“, adusă publicului de Teatrul Căluțul de Mare, prezintă povestea Nașterii Domnului, însă faptele sunt redate pornind de la peripețiile unui Măgăruș leneș care, deși era renumit pentru prețuirea ce o acorda somnului și repaosului în general, se transformă pe parcursul poveștii în sprijinul și nădejdea lui Iosif și ale Mariei.
De asemenea, persoanejele precum Irod și Cei Trei Magi i-au ajutat chiar și pe cei mici să înțeleagă vremurile grele din acea perioadă, însă glumele ce au însoțit dialogul celor patru au adaptat mesajul pentru spectatorii săi.
Când împăratul Irod, cuprins de nebunie, îi întreabă pe Cei Trei Magi dacă ei sunt Fiul de împărat ce urmează să se nască, sala a izbucnit în hohote generale, adulți și copii râzând la unison.
Totodată, nu a trecut neobservat nici mesajul desprins din cuvintele Celor Trei Magi cu privire la modul în care își tratează Irod prietenii, respectiv, punând să li se taie capetele.
Iar curajul Măgășului în lupta cu Scorpionul, dar și ajutorul dat lui Iosif când acesta era la un pas să se prăbușească în abis le-au rămas, cu siguranță, întipărite în suflete celor mici și mari, deopotrivă.
Alături de celelalte personaje, Cămila, Calul, Negustorul și îndrăgitul Povestitor, de melodiile inspirate, de decoruri și costume, dar și de interpretarea actorilor, piesa „O, Ce veste minunată!“ adusă publicului de Teatrul Căluțul de Mare a stârnit emoții de neegalat, fiind aplaudată la scenă deschisă, iar actorii fiind răsplătiți cu flori și ovații, dar și cu îmbrățișări și cuvinte de laudă, aduse chiar și de cei mai mici dintre spectatori.
Sursa foto: Teatrul pentru Copii și Tineret Căluțul de Mare
Citește și: