Luni, 2 septembrie, a plecat la cele veșnice preotul ic. stvr. Costică Moroianu, slujitor al bisericii „Sfântul Nicolae – Coiciu” din Constanța, între anii 1995 și 2015. 

Slujba înmormântării va avea loc miercuri, 4 septembrie, de la ora 11:00, la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul”, din zona Cora Brătianu.

Preotul Costică Moroianu s-a născut pe 5 septembrie 1951, în orașul Constanța. A urmat cursurile Seminarului Teologic din Buzău, între anii 1966 și 1971, și pe cele ale Institutului Teologic din București, promoția 1975.

A fost hirotonit preot în ziua de 24 ianuarie 1977 pe seama parohiei Pantelimonul de Sus, de care aparținea și filiala Runcu. Aici a slujit până în anul 1995, perioadă în care a restaurat integral biserica din Pantelimonul de Sus, grav avariată în urma cutremurului din 1977, precum și biserica din Runcu, avariată în urma unor inundații.

Timp de 20 de ani, între 1995 și 2015, a slujit la biserica „Sfântul Nicolae – Coiciu”, fiind foarte iubit și apreciat de enoriașii pe care îi avea în păstorire.

A publicat mai multe volume de poezie religioasă: „Cruce și Înviere”, „Vestind Învierea”, „Lumini și Înviere”, „Se naște Cuvântul” și volumul de povestiri duhovnicești: „Împărăția veșnicei iubiri”. A  colaborat cu revistele: „Femeia ortodoxă”, „Învierea”, „Porunca Iubirii”. De asemenea, s-a remarcat și ca un iscusit pictor de icoane pe sticlă.

Pentru merite deosebite a fost hirotesit iconom-sachelar și iconom-stavrofor în anul 2009.

Sursa: www.tomisulortodox.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.